Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dorinta lui Dragnea, lege pentru Parlament. Guvernul Ciolos, anchetat
E.B. - - - -
2017-01-10
Actualitate Interna
1

Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor au aprobat, marti, in sedinta comuna, cererea liderului PSD, Liviu Dragnea, de a ancheta modul in care s-au realizat rectificarile bugetare in 2016 de catre Guvernul Ciolos.

Ads by google

 
 
 
"Mai exact, scopul anchetei este verificarea conditiilor in care s-au realizat rectificarile bugetelor de stat, mijloacele anchetei, audierea tuturor persoanelor implicate, care pot furniza informatii si clarificari pe aceasta tema", a anuntat marti secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

 

Ancheta va fi facuta la comun de catre comisiile de Buget-Finante din Senat si Camera Deputatilor.

 

Este vorba despre rectificarile bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat din august si noiembrie 2016.

 

Anterior, tot marti, ministrul de Finante, Viorel Stefan, a sustinut ca PSD isi va tine promisiunile din programul de guvernare "la virgula" si in acelasi timp "cu siguranta ne vom incadra in deficitul de 3%", in ciuda miliardelor lipsa pe care le-a constatat la buget, despre care a vorbit zilele trecute Liviu Dragnea, seful sau de partid.

 

 

Nu e "gaura" la buget, ci o "supraestimare" 

 

 

Ministrul a spus ca nu este vorba de o "gaura" la buget, cuvant pe care el nu l-a pronuntat niciodata, ci despre o "supraestimare" a veniturilor care vor fi realizate. Stefan spune ca aceasta supraestimare s-a facut "din ratiuni politicianiste, ceea ce este greu de explicat cum a putut un guvern tehnocrat sa aiba un astfel de comportament", insa analiza o va face mai departe Curtea de Conturi.

 

Lamuririle ministrului au venit dupa ce Liviu Dragnea a anuntat, luni seara, ca asa-zisa "gaura" de zece miliarde de lei lasata de Guvernul Ciolos in buget va fi obiectul unei anchete a Comisiilor de Buget-Finante din Senat si Camera.

 

Dragnea a sustinut ca Guvernul Ciolos a prognozat venituri de 231 de miliarde de lei, insa, la finalul anului trecut, cand s-a tras linie, veniturile efective la buget au fost de 221 de miliarde de lei, de aici "gaura" despre care vorbeste de duminica seara.

 

Presedintele Camerei Deputatilor a mai spus ca "problema serioasa la care comisiile de Buget-Finante trebuie sa gaseasca raspuns, audiindu-i pe toti cei care au fost pe acest circuit, este cum s-a putut ca in august si noiembrie, in conditiile in care veniturile se vedea ca sunt mai mici, sa faca doua ordonante de rectificare pozitiva".

 

 

Cilolos contesta acuzatiile

 

 

Si Liviu Dragnea a tinut sa precizeze ca nu se pune problema ca programul de guvernare al PSD sa nu fie implementat.

 

In schimb, atat fostul premier Dacian Ciolos, cat si fostii ministri au contestat acuzatiile lui Dragnea, sustinand ca acesta a observat acum ca nu poate onora promisiunile din campanie, fapt in legatura cu care tehnocratii l-au avertizat public in nenumarate randuri, si incearca sa se scuze in fata electoratului folosind o minciuna.

TAGS : Dragnea Cilolos buget comisie parlamentara gaura
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Isoscel 2017-01-10
Asta va fi Romania in urmatorii 4+ ani daca romanii nu se vor trezi ! Acest bolsevic imbecil a pus stapanire pe tot: pe parlament, guvern, justitie, mare parte din mass-media si, ceea ce este cel mai grav, pe o cireada de analfabeti , care pentru un leu in plus si-ar vinde (si-si vand) si familia si viitorul copiilor. Opriti-l pe Arturo Ui!
Total 1 comments.
2071
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.