Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFTrinomul Ghiță-Băsescu-PSD vs. Iohannis
2017-01-10
14
E din ce în ce mai clar că PSD nu urmărește decât preluarea totală a puterii, DNA și ÎCCJ fiind singurele instituții asupra cărora nu are controlul din simplul motiv că ele stau (deocamdată) în pixul lui Iohannis.

 

Mai e puțin și se face luna de când Sebi Ghiță, cum îl alintă slugile, s-a volatilizat. Unde - nu se știe și nici nu se va ști până la momentul convenabil. Statul român și opinia publică nu par deloc îngrijorate că mafiotul și-a luat zborul pe sub nasul și probabil cu complicitatea autorităților, lăsând în ur­mă o dâră puturoasă. Ni­meni nu discută despre cum a fost posibilă „marea evadare“, nu presează au­toritățile să dea socoteală, nu cad capete așa cum ar fi normal și, în afară de un comunicat lapidar al Poliției, nu am auzit nicio poziție oficială. Până și căutarea lui Ghiță pare un joc penibil de-a „hoții și vardiștii“. E incredibil, deși individul sfi­dează o țară întreagă cu pseudodezvăluirile lui fără nicio acoperire, strategia nu avea cum să nu dea rezultate, din moment ce trei televiziuni (RTV, A3 și B1) și puzderie de site-uri îi fac jocul, difuzându-le zi lu­mină, într-o vastă operațiune bine co­or­donată de șantaj și subminare a DNA.

 

Este de fapt continuarea asaltului început cu Black Cube, cucuveauamov, scandalul plagiatulului și diverse articole comandate în presa din străinătate (după cum se an­gaja spionul israelian Zorella). Ultimul tun pe această direcție este un așa-zis raport al fundației Henry Jackson Society sem­nat de un anume David Clark, consultant politic și de comunicare pentru diverși cli­enți (după cum a dezvăluit Dan Tăpălagă), care a scris mai multe articole în apărarea condamnatului Dan Adamescu, caz pe ca­re l-a prezentat sistematic drept un „abuz judiciar“. Clark desființează acum DNA și SRI din vorbe, aceleași pe care le auzim din gura tuturor penalilor și goarnelor aces­tora. O face probabil pe bani grei, pen­tru că nu trebuie să uităm că Adamescu (potrivit contractului prezentat de Hot­News) ar fi plătit 85.000 de lire pe lună Black Cube, care ar fi încasat o primă de succes de 600.000 de li­re, pentru astfel de servicii. Alte 900.000 au fost plătite de fostul SRI-ist Daniel Dra­gomir pentru com­pro­mi­te­rea Laurei Codruţa Kövesi și a DNA, acțiunea fiind, așa cum vedem, în plină des­fășurare. Raportul cu pricina, apărut nu întâmplător pe fondul scandalului Ghiță, e rumegat acum pe larg de aceleași televiziuni și ziare.

 

Poveștile lui Ghiță din spatele biroului cu microfon (imaginea îmi amintește de Îm­pușcatul anunțând în ’89 starea de ne­ce­sitate) sunt de noaptea minții. Toate enor­mitățile pe care le învârte cu linguroiul - parangheliile cu Kövesi din vie, întâlnirile la diverse sedii ale SRI-ului, măsluirea do­sarelor celorlalți moguli, Voiculescu, Pa­tri­ciu, Sârbu, conspirația ocultă de la Colec­tiv pentru dărâmarea Guvernului Ponta și aducerea lui Cioloș, impunerea lui Io­han­nis drept președinte, aranjamentul pentru îngroparea lui Vântu - nu sunt susținute de niciun fir de probă, de nicio pană de cu­cuvea. Cel puțin până la ora la care scriu, sunt pur și simplu vorbele goale ale unui penal cu bani, televiziune și epoleți. (Vezi P.S.) Dacă ar fi avut o cât de mică probă cu Kovesi (principalul  dusman), pre­supun că ar fi scos-o până acum, nu ar fi trebuit să facă duet cu înregistrările, la fel de fără acoperire, cu Băsescu. În realitate, sunt doi disperați care vor să arunce în aer instituții-cheie ale statului din pură răzbunare. Unul ca să-și scape pielea pe ca­re deocamdată și-a pus-o la adăpost prin țări mai calde și fără extrădare, altul ca să-și salveze familia și protejata, băgate în tot soiul de afaceri necurate, acceptând pentru asta nu doar să-și distrugă pro­priul mandat, ci să joace alături de Ghiță un rol mizerabil.

 

Cred că Parchetul General chiar trebuie să ancheteze toată afacerea, să-i cheme la audieri pe toți cei incriminați de tandemul Ghiță-Băsescu, pe Kövesi, Coldea, pe Ca­melia Bogdan (de peste doi ani, hărțuirea de către penali a acestei judecătoare, care a avut curajul să-i confiște averea lui Voi­culescu și milionul de lei încasat drept ono­rariu de Ioana Băsescu în dosarul BNR, depășește orice limită) și să-i pună să dea cu subsemnatul despre cum au „măsluit“ dosare și la comanda cui. Iar pe Băsescu să-l pună să aducă înregistrările din pro­priul birou sau să ceară oficial dese­cre­tizarea lor, dacă acestea chiar există. Ar fi chiar interesant și o premieră din pers­pectivă istorică să vedem dacă fostul președinte chiar înregistra în secret șefi de servicii, procurori-șefi ai DNA, jude­că­tori sau alți oficiali care îi călcau pragul și mai ales ce „aranjamente“ se făceau acolo, dacă se făceau. Fostul președinte ar avea astfel ocazia să demonstreze că nu bate revanșard câmpii, că statul chiar e unul mafiot, așa cum susține, și am vedea toto­dată și ce rol a jucat el personal în acest sis­tem. Cred însă că totul nu e decât o mas­caradă la care s-a înhămat tandemul Ghiță-Băsescu și care face jocurile PSD.

 

E din ce în ce mai clar că PSD nu ur­mă­rește decât preluarea totală a puterii, DNA și ÎCCJ fiind singurele instituții asupra cărora nu are controlul din simplul motiv că ele stau (deocamdată) în pixul lui Io­han­nis. După cum arată lucrurile acum, cred că ar fi o minune ca aceste instituții (plus CCR) să reziste din nou (așa cum au făcut-o în 2012 și 2013) acestui asalt. Totul le e potrivnic - situația internațională, PSD și sateliții (inclusiv PMP) cu o ma­jo­ritate zdrobitoare, opinia publică mani­pu­lată de anii de propagandă și de atacurile din ultimele luni, inexistența unei opoziții și a unor lideri. Iohannis se află în fața celei mai mari provocări a mandatului și va fi complet singur, dacă nu va reuși să recapaciteze electoratul pierdut. Nu există nicio certitudine că își va asuma pro­vo­carea (discursul de la CSM e de bun augur, dar insuficient) și nici că va avea forța să-i facă față. Dar e singura lui șansă să nu dis­pară în istorie precum Constantinescu: în­frânt nu de servicii, ci de coaliția pe­na­lilor. //

 

P.S. Ultima ”dezvaluire”, cea de la intilnirea de la vila din Cheia cu Coldea, nu demonstreaza nici ea nimic.  Miră pe careva ca Ghita, monstrul creat de SRI si pus in locul celilalt monstru, SOV, se intilnea cu Coldea. In ce calitate? De membru in Comisia de control a SRI si de placa turnanta a diverselor sifonari de bani din afacerile IT. Se intilneau ca ”baietii”, asa cum Udrea, sursa alternativa, si sotul Cocos se intilneau si ei cu Coldea, Maior, Melescanu si alti baieti cu grade.  Plus ca, dupa  cum spune Sorina Matei, citind surse de ea stiute, intilnirea din 1 februrie a avut loc la cererea lui Ghita si la ea a mai participat si Maior, demisionat din functie cu doar 4 zile inainte. Restul alegatiilor lui Ghita, cu autostrada, amenintarea lui Ponta, sunt cai verzi pe pereti, usor de demontat. Repet, pina cum Ghita nu scos nimic cu Kovesi, cea pe care de fapt  vrea s-o infunde.

TAGS : DNA Ghita Basescu Black Cube
Recomandari
Comentarii
Laurentiu M. 2017-01-14
Așadar, PSD si ALDE se plâng de binom unde SRI-ul este o parte importanta, adică « securitatea ». La o simpla căutare pe Google, surpriza – PSD-ul are primari, președinți de consilii județene, parlamentari, foști ofițeri SRI. Membrii actualului guvern sunt in proporție de 90% absolvenți (cu grad ?) ai Academiei SRI! Ponta-PSD a cerut dislocarea a 200 de ofițeri SRI la ANAF pentru creșterea gradului de colectare! De fapt misiunea lor a fost sa închidă firme romanești ocolind justiția. Azi același PSD se plânge de abuzurile ANAF-ului! Ceea ce nu înțeleg este de ce acest partid SRI se lupta prin Coldea cu SRI-ul? Se poate presupune ca exista doua SRI-uri, unul politic SRI-PSD si altul SRI apolitic? In ALDE sunt vechii securiști dinainte de 89 sub plapuma lui Meleșcanu. Perioada următoare ne va demonstra daca Coldea era șeful operativ al SRI apolitic sau nu? PSD-iștii ar trebui sa-si pună o întrebare : cine i-a executat cu dosare la DNA, atâta timp cat Ghiță era un apropiat al lui Coldea ? Si aici mă refer la Năstase (Base spunea ca a fost turnat de oameni din PSD), la Hrebe, la Mitrea si la toți baronii care au căzut pe interceptări ? A avut sau nu Ghiță liber de la Base sa activeze in SRI pentru eliminarea si înlocuirea vechilor baroni cu tineretul lui Ponta scolit tot de SRI (Costoiu, Pricopie, Sova, Banicioiu etc). Este momentul ca dintre cele doua SRI-uri sa rămână unul singur. Sa vedem, care caci cel politic a trecut in avantaj?
Sorin 2017-01-14
Cand este acuzat Coldea nu se are in vedere ca poate nici nu a putut sa faca mai mult. Basescu la momentul cand era presedinte cred ca avea puterea sa impuna lui Coldea multe decizii, mai tarziu Iohanis nu stiu, cred ca si el putea sa fi facut presuni. Basescu a acoperit pe Cocos, Udrea, Bica, oare de ce? Pentru ca-l au la mana, de fapt se au la mana toti. Basescu a avut aceaisi strategie si in afacerile cu Casuneanu, afaceri cinstite zice el dar "cine stie, cunoaste". Daca il vor inlatura pe Coldea curand DNA nu va mai performa si astfel vor cere demisia lui Kovesi.
Ionel Andriescu 2017-01-14
Doamna Pora are o problema cu Ghita. Pentru dansa nu conteaza ce spune Ghita ci doar faptul ca Ghita e un borfas. Ma tem ca trebuie sa-i spun ca daca n-ar fi existat mafiotii care au vorbit n-am fi stiut nimic despre Mafie. Nu conteaza cine spune ci ce spune. In loc ca doamna Pora sa vrea sa verifica spusele lui Ghita ea ne spune sa nu-l ascultam. Stim cu precizie momentul cand doamna Pora s-a despartit de Basescu asa ca nu mai conteaza ce sustine acum.
gica 2017-01-12
Trinomul Ghita-PSD-Basescu? Sau Trinomul Ghita-Kovesi-Coldea!!!
Posca 2017-01-13
Este asa cum spuneti dvs., dar d-na Pora are ochelari de cal Halal presa mai avem. Si astia sunt independentii. Ce sa-i mai ceri angajatilor varanului. Puah!
Rasvan Roceanu 2017-01-12
Povestea cu Ghita e ca in bancul din vremea comunismului:

Vine Parpanghel acasa batut dine si piranda il intreaba:
-Ce-ai patit Parpanghele
-M-au chemat la militie sa le spun cine au fost complicii mei cand am furat din magazia fabricii
-Pai si tu dece ai fost prost, trebuia se le spui si scapai de bataie.
-Pai le-am spus, da' m-au batut ca sa tac.

Ghita trebuie batut ca sa taca!!!
silenzio-stampa 2017-01-11
imi aduc aminte cand aceeasi pora spunea ca nu exista dovezi impotriva lui basescu si acum spune acelasi lucru despre kovesi. nu va trece multa apa pe dambovita pana cand pora isi va manca din nou propriul argument ... comentariile despre clark sunt simple manipulari ... daca nu poti comenta articolul, atunci ataci persoana. faptul ca adevarul iese la suprafata este de fapt singurul motiv pentru aceasta vehementa ... ca justitia este folosita in lupta politica ne spune chiar pora.
?????? 2017-01-11
Păi și de ce nu solicitați sa se recuoereze de la aștia ceea ce au realizat in mandatele de "politicieni incompatibili" ?
gica 2017-01-11
Dna Pora,cand aduceti acuzatii intr-un articol,va documentati? Stiati ca judecatoarea Camelia Bogdan a participat la o singura sedinta de judecata in dosarul BNR,zi in care a pus sechestru asiguratoriu Ioanei Basescu? De ce timp de un an de zile,ceilalti judecatori nu au pus sechestru,ca doar ei cunosteau cel mai bine dosarul! Nu v-ati gandit ca Sistemul Ticalosit si-a trimis "maciuca" la lupta? Cate dosare "de doi lei" a facut Sistemul,fostului Presedinte si cum se face ca dupa alegeri toate au fost inchise! Concluzia ar fi ca toti judecatorii din Romania sunt corupti sau de partea lui Basescu,iar Camelia Bogdan si Codruta Kovesi sunt eroinele Romaniei.Altfel,cum dracu sa ne explicam ca dosarele "arestatilor festivi" cad in Instante,ca spicele de grau! Adevaru-i altul si nu-l suportati.Nu vreti sa admiteti ca Justitia romana a cazut din lac in putz,adica a scapat de influenta Politicului si a intrat complet pe mana Serviciilor. Imi spuneti si mie in ce tara din lume Justitia este la cheremul Serviciilor,iar procurorii sefi sunt chemati la ordin la Cabinetul 2? Adica la Cabinetul lui Coldea,ca Leana din capul satului este la Cabinetul 1. Ca jurnalist,d-voastra nu sesizati ca Romania a devenit un stat mafiot condus de Servicii? Sau plangeti dupa Epoca lui Ceasca! Sunt tare curios ce veti scrie cand veti afla stirea cu fuga Codrutei la Florica sau Pescariu,ca mai devreme sau mai tarziu asta se va intampla. Asa spune Istoria!
Joaquin Murieta 2017-01-10
Cumva articolul asta la-ti scris pe un calculator cu Windows primit ca mita de la compania Microsoft doamna Pora ?
Polilogu 2017-01-10
Stimata doamnă,
amestecati cu o obstinatie iesita din comuna adevarul/adevarurile cu falsul/ falsurile ! Trinomul despre care vorbiți e foarte plauzibil sa arate ca fiind , de facto, GHITA- PORA - PSD . NU, NU CRED /NU MAI CRED ca dv mai sunteti o ziarista demna de GDS ! Exagerati dezvoltari absolut lipsite de orice perspectiva ! Insistand diabolic cu aplicarea ” poilticii ingerilor” pentru îngeri (?)riscati sa impingeti chiar si pe Îngeri in iad !Si pe foarte, foarte multa lume in jur. Spus mai pe șleau ...manipulati . Mi se pare ca inainte de toate ar trebui sa vedeti/revedeti si actuala constitutie IORGOVANA ( curat NEOCOMUNISTA!) daca serveste pe deplin o lupta absolut necesara cu CORUPTIA .Candva ati aplaudat ... modelul Basescu. Acum il dezavuati total. Ati gasit modelul inlocuitor ? Sau Inca îl mai cautati? Tot înger vreti sa fie ?
Polilogu 2017-01-11
Sa-ti dea Dumnezeu sanatate , domnu Iesanu , cu imaginile dumitale cu tot. Sunt acelea ale LICHELISMULUI CELUI DE AL DOILEA VAL ! Cît despre normalitate , mai va... Ai impresii si fantazii tari si pline de falsur,i nu doar privitoare la mine , ci privitoare si la alte cele . Pornim amandoi DE FAPT de la acelasi deziderat - NU MAI VREAU COMUNISM/ NEOCOMUNISM !!! Am suferit destul si familia mea (parintii) si eu si copiii mei ca sa-l mai doresc reinstaurat ! IN TOTI ACESTI 27 de ani nu am votat niciodata FSN,PDSR, PD sau alte inchipuiri ratacite si aduse odata cu senilele tancurilor Diviziei TUDOR VLADIMIRESCU de prin tara lui Ivan cel Groaznic. Am avut si am nutrit mereu alte sperante decat mi s-a servit . Ca sa constat ACUM dupa 27 de ani ca am ajuns de unde am plecat in 1990. S-a dovedit el /ei mai puternic/puternici decat noi si adevarul nostru ”inexpugnabil” ? Uite ca s-a dovedit! UNDEVA s-a gresit grav ,iar rezultatul se vede fara sa poti sa tagaduiesti acest lucru ! Te las sa traiesti si dumneata si d-na PORA cu si în acest rezultat mai departe .N-am fost corupt, nu apar sub nicio forma coruptia si coruptii, dar m-am saturat de 27 de ani de flecareala sterilă. Marea drama a intelighentei romanesti , consumata ...academic (sic!) este intre doi poli : DAN BERIDEI - MIHNEA BERINDEI, tata si fiu, drama nici pana azi rezolvata .Traieste-ti linistit confuziile si dilemele si lasa-ma si pe mine sa mi le traiesc. Si sa mi le exprim. Luminita lui CIORBEA am vazut-o deja . Acelasi intuneric bolmojit de atunci , o risipeste si azi. Se cerea ,se cere inca si acum ALTCEVA . Daca mai e timp, daca ar mai fi timp.Teama mi-e ca timpul a expirat si ne-a expirat pe toti. INCLUSIV PE DUMNEATA SI PE DOAMNA PORA. Ceea ce urmeaza ne schimba si ne arunca intr-un alt MALAXOR pe toti . Poate vom avea parte de carnati, poate tot de salam cu soia ! Fasole gasim , har domnului .
iesanul 2017-01-10
Stimata Doamna, aveti in comentariul ipocrit al lui Polilogu, o imagine perfecta a ticalosiei umane inca in cautare de alibiuri; observati cum va invaluie ca un sarpe hipnotizator, dandu-va o lectie, crede el, totala: ei bine doamna, pe lumea asta normal nu e ceea ce credeti d-voastra in general shi in articol in special; normal inseamna mizeria numita ghita si ponta, atacurile josnice ale televiziunile varanului care vor sa ne arate ca daca mergi pana in panzele albe cu minciuna si manipularea, n-ai cum sa nu izbandesti, profitand de oboseala celorlalti, normal e sa fim condusi de condamnati penal...adica e cum glasuia mai ieri severin care ne invata ca daca majoritatea fura, legile care-o condamna nu-s bune! Adica e bine sa va intre bine mintile in cap: invingatorii au intotdeauna dreptate!
Florian 2017-01-10
Dle. "polilog" ,Na. Pora arata corect derierile lui Basescu-pe care si eu l-am appreciate atunci cand a maritat,acum NU.,si de asemeni toate magariile cuplului Dragnea -Tariceanu impreuna cu toata sleahta de fripturusti psd. si nu numai,dumneata esti cel care manipuleaza(savant?) si se vede bine si de aici(11 mii km.)
Total 14 comments.
7820
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.