Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Presedintele Erdogan ameninta UE ca va permite migrantilor sa inainteze spre Europa
Vlad Toma - - - -
2016-11-25
International
0

Tayyip Erdogan, presedintele Turciei, a amenintat UE ca, daca va mentione actuala linie a politicilor fata de Turcia, va permite migrantilor din Orientul Mijlociu sa inainteze spre Europa.

 

"Daca veti continua sa mergeti in aceasta directie, granitele noastre vor fi deschise. Nici eu, nici poporul meu nu suntem afectati de aceste amenintari," a spus presedintele turc, citat de Reuters.

 

Parlamentul European a votat ieri suspendarea negocierilor pentru aderarea Turciei la UE, aceasta fiind cea mai dura masura pe care UE o ia ca raspuns la epurarile care au avut loc in Turcia in urma loviturii de stat esuate din iulie.

 

Erdogan declarase, cu putin timp inainte, ca un eventual vot al Parlamentului European in privinta opririi negocierilor cu Turcia pentru aderarea acestei tari la UE "nu are nicio valoare" si a afirmat ca Europa nu si-a onorat nicio promisiune pe care a facut-o Turciei.

 

Erdogan a criticat acum cateva saptamani Uniunea Europeana pentru ca nu si-ar fi tinut promisiunea de a oferi Turciei 3 miliarde de euro, parte a acordului UE-Turcia pentru stoparea fluxurilor de refugiati care se indreptau spre Europa: "Anul se apropie de sfarsit… Au promis insa ne-au oferit nimic", a spus atunci presedintele turc.

 

Prin acordul semnat cu UE, Turcia s-a angajat ca va opri fluxul de migranti care inainteaza spre tarile UE, in schimbul unor banii europeni si a ridicarii vizelor pentru cetatenii turci.

 
TAGS : ue migranti turcia vize parlament european erdogan granite
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
723
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.