Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, acuză «jocul periculos» al Ungariei
E.B. - - - -
2016-10-02
International
1

Martin Schulz, președintele Parlamentului European, a atras atenția asupra "jocului periculos" al Ungariei, care organizează un referendum împotriva planului de relocalizare a refugiaților în cadrul UE, relatează AFP.

 

 

"Conform grilei de repartizare, Ungaria trebuie să primească numai vreo 2.000 de refugiați. A organiza un referendum în legătură cu aceasta este un joc periculos", a declarat Martin Schulz grupului de presă german Funke, potrivit unui fragment dintr-un articol publicat în avans, conform Agerpres.

 

Premierul ungar, Viktor Orban, se joacă "cu un principiu fundamental al UE: contestă validitatea legislației europene la care însăși Ungaria a contribuit", a subliniat președintele Parlamentului European.

 

Martin Schulz a lansat un apel celorlalți lideri ai țărilor membre în Uniunea Europeană să îl aducă pe Viktor Orban pe calea cea bună. Ar trebui "să îi spună colegului lor: nu mai putem continua așa. Solidaritatea nu are sens unic", a afirmat demnitarul european.

 

Aproximativ 8,3 milioane de alegători sunt chemați duminică să valideze opoziția lui Viktor Orban față de repartizarea refugiaților în cadrul Uniunii Europene.

  
Comisia Europeană a reamintit în această săptămână că referendumul nu va avea niciun impact juridic asupra angajamentelor adoptate. Responsabilii europeni se tem însă de o nouă lovitură adusă legitimității proiectelor UE și unității membrilor săi, deja afectată de o succesiune de șocuri, printre care acea mai gravă criză migratorie de după 1945 și decizia britanicilor de a părăsi grupul Celor 28. 

 

TAGS : Martin Schulz Parlamentul European Viktor Orban joc periculos referendum Ungaria
Mai multe din International
Comentarii
nicodim 2016-10-02
Tovarsul S. ar trebui sa priveasca in ograda germana unde misuna teroristi, violatori si alte specimene importate ilegal de tovarasa Merkel
Total 1 comments.
1563
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.