Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Donald Trump: Franta si Germania sunt vinovate pentru recentele atacuri teroriste
Vlad Toma - - - -
2016-07-25
International
1

Donald Trump, candidatul republicanilor la alegerile prezidentiale care vor avea loc in SUA in acest an, a declarat, intr-un interviu pentru NBC, ca Germania si Franta sunt vinovate pentru recentele atacuri teroriste deoarece le-au permis acestor oameni sa intre pe teritoriul lor, ajungand total compromise de terorism.

 

Trump a declarat ca cetatenii celor doua tari ar putea fi supusi unor "controale dure" inainte de a fi lasati sa intre in SUA si a admis faptul ca aceste controale ar putea duce la o scadere a numarului persoanelor care vin in SUA, anunta The Telegraph.

 

"De ce ne sinucidem? Exista probleme in Germania si in Franta. Totul se intampla din vina lor pentru ca le-au permis acelor oameni sa intre pe teritoriul lor", a declarat el.

 

Trump considera ca Marea Britanie a iesit din UE din cauza deciziilor luate de politicienii europeni pe tema migrantilor, anuntand ca sustine iesirea Regatului Unit din UE: "De aceea a avut loc Brexitul. Marea Britanie a spus: Ne-am saturat de asta."

 

Republicanul si-a reluat si si-a nuantat vechile declaratii despre musulmani: "Oamenii au fost foarte suparati cand am folosit cuvantul "musulmani". Am inteles acest lucru, ma voi referi de acum la teritoriu nu la religie... As bloca migratia din Siria si orice persoana care vine din aceasta tara in doua secunde.​"

 

Candidatul republicanilor a declarat de asemenea ca, daca va ajunge presedinte, SUA s-ar putea retrage din Organizatia Mondiala a Comertului in cazul in care nu va putea renegocia acordurile deja semnate: "Aceste acorduri sunt un dezastru. Organizatia Mondiala a Comertului e un dezastru", a spus Trump.

 

Trump a declarat anul trecut, in urma atentatelor de la San Bernardino, ca va cere interzicerea totala a accesului musulmanilor in SUA: "Donald Trump lanseaza un apel la interzicerea totala si completa a accesului musulmanilor in Statele Unite pana cand alesii tarii noastre vor intelege ce se intampla".


Trump a afirmat atunci ca numerosi musulmani intretin "ura" fata de americani. "Va trebui sa stabilim de unde vine aceasta ura si de ce. Pana cand vom fi capabili sa stabilim si sa intelegem aceasta problema si amenintarea serioasa pe care o reprezinta, tara noastra nu poate fi victima atacurilor oribile din partea indivizilor care nu cred decat in jihad si nu au niciun respect pentru viata omeneasca", a anuntat atunci Trump.

 

TAGS : donald trump terorism germania franta atentate republicani organizatia mondiala a comertului
Mai multe din International
Comentarii
Marius Nicolescu 2016-07-25
Daca Germania si Franta sunt vinovate pentru recentele atacuri teroriste, sa inteleg ca Rusia a umblat cu manusi in privinta acestor atacuri?
Total 1 comments.
2394
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.