Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFRinoceri de elită
2016-07-19
18
De la un moment bine dat încolo, ce se scrie şi se vorbeşte în marginea istoriei e lipsit de sens. Trăim un asemenea moment. Cine vrea poate să îi spună Nisa. Nu ajută mai mult decât un semn de carte, dar altceva nu e de făcut. Înainte să închizi cartea, e bine să marchezi locul din care n-ai mai fost în stare sau n-ai mai vrut să citeşti.

 

Tragedia de la Nisa şi-a desfăşurat cru­zi­mea şi nebunia în două acte. Partea a do­ua e cunoscută: încă unul dintre ma­gre­bienii de 20-30 de ani, semiinfractor mă­runt, agăţat de Franţa în vreunul din car­tierele ba­nale ale unui ma­re oraş, s-a pus pe omorât oameni. De data asta, cu ca­mionul. 84 de oameni au fost striviţi metodic de un camion de 19 tone. Nimeni n-a fost oco­lit. Sugari de 6 luni, ţânci de 3-4 ani şi bă­ieţandrii de 8-10 ani au atras, în mod anume, aten­ţia măcelarului de la volan. Toate astea se ştiu şi nimeni nu poate spune că a aflat ceva nou. De­taliile se tot repetă, într-un bis sângeros, la mijloc de morgă cu grad de ocupare crescând - bucăţi de soţie, torso de copil, găuri în logodnică şi alte produse finite ale cultului mortuar islamic.

 

Mai întâi, însă, s-a petrecut altceva. Cu câ­teva ore înainte de Nisa, preşedintele Hol­lande a acordat obişnuitul interviu de Zi­ua Naţională. Sobru şi apăsat, preşedintele a avertizat asupra marelui pericol pe care de­mocraţia franceză îl are în faţă: as­cen­siu­­nea populismului. Aşa se vede de la Ely­sée. Şi nu numai de acolo. Aşa se vede din paginile aproape oricărui ziar şi pe ecranul aproape fiecărui post de televiziune occi­den­tal. Şi tot aşa se vede şi se predă în aproape orice institut şi universitate occi­den­tală.

 

Acum, dacă aşa se vede, înseamnă că toţi aceşti oameni educaţi şi responsabili au ajuns la aceeaşi concluzie şi nu fără motiv. Unanimitatea lumii conducătoare trebuie să se bazeze pe ceva.

 

Replica a venit seara, la Ni­sa, pe Pro­me­na­de des An­glais. În felul ei brutal şi ne­comentabil, rea­litatea a ripostat. Nu! Pen­tru Dum­nezeu, pericolul nu e acolo unde îl văd de­claraţiile, se­minarele şi ar­ticolele care dau corul ofi­cial. Cine nu e în stare să vadă unde e pe­ricolul ar trebui să se uite sub roţile camionului de la Nisa sau la con­certul neîncheiat de la Bataclan. În­ch­i­puiţi-vă! Cineva vă dă cu ceva în cap pe stradă, vă ia portofelul şi, seara, aflaţi de la televizor că aţi fost jefuit de un editorial radical publicat într-un ziar de dreapta.

 

E absurd. Blindat de absurd! După Nisa, tocmai pentru că oroarea s-a hrănit pe săturate cu copii, trebuie spus clar: pe­ri­co­lul care nu vede pericolul pe care îl alăp­tea­ză e rinocerizarea establishment-ului. Ri­nocerizarea voluntară şi militantă a ce­lor ce ne conduc, ne informează şi ne edu­că. Şi Nisa a fost urmată de obişnuita baie de mituri de susţinere. A cui susţinere? A ideologiei impuse, oficiale şi obligatorii. Nu, musulmanii nu au niciun amestec. Da, vina e a rasismului occidental care stâr­peşte orice şansă de afirmare în ghetto-uri­le arabe (şi numai acolo). Islamul e o re­ligie a păcii, în vreme ce drojdia pro­creş­tină a Europei nu şi-a uitat năravurile şi e profund islamofobă.

 

Le-am auzit şi le vom mai auzi, până o să ne crească fes şi barbă de imam. Cine îşi fa­ce slaba speranţă că faptele şi realitatea vor răsturna mitologia ruşinoasă a esta­blish­ment-ului uită un lucru. Cel mai im­por­tant. Nu e nimic gratuit sau inocent în acest şir de palavre pseudoetice şi sub­so­cio­logice. Totul are un rost. Am ajuns la acel ceva care explică unanimitatea de­să­vârşită a co­ru­lui politic-academic-me­dia­tic. Partitura acestor oameni care nu mai termină de vorbit se sprijină pe ceva: pe interesele unui grup aflat la putere şi dor­nic de pu­tere. Marxism? Desigur. Ce e marxist tre­buie demontat cu un discurs marxist.

 

Sigur, aceşti oameni cunosc arabii numai de la conferinţe şi, spre deosebire de ple­be, nu trăiesc în zona de contact de­ci­siv. Adică, nu sunt siliţi să se mute din car­tierul preluat de arabi. Dar asta nu e tot.

 

Lumea subţire care nu vede pericolul is­lamic nu e oarbă degeaba. Acest val de ignoranţă premeditată e, de fapt, parola care asigură accesul în sistemul uni­ver­sitar, politic şi mediatic. Numai cine ştie să păstreze şi să întărească tabuul e admis sau menţinut.

 

În plus, buna şi vechea politică e, şi aici, la lucru. Stânga, mereu gata să vadă în ma­sacrele islamice un motiv de soli­da­ri­ta­te cu fraţii de diversitate musulmani, are ne­voie de voturi şi de conservarea lor. Do­uă cifre: 94% din populaţia de confesiune musulmană a Franţei a votat stânga la ul­timele alegeri locale. În Suedia, procentul e de 73%. Trocul e simplu şi mult mai pu­ţin apretat decât discursurile oficiale. Pro­blema nu e votul obţinut prin subvenţii so­ciale şi recitaluri retorice de rinocer. Problema e alta: trocul de azi pune bazele pactului de mâine. Michel Houellebecq l-a descris, recent, într-un roman din ce în ce mai depăşit de viteza realităţii.

 

Alternativa? Zero şi nimic. Da, esta­blish­ment-ul a declarat că realitatea nu există, dar nimeni nu poate demonstra con­tra­riul. Dreapta politică şi societatea comună sunt de mult sleite demografic şi castrate de noua moralitate socială a Occidentului. Din acest motiv, după Nisa, nu ne rămâne decât să asistăm, îngrijoraţi şi ne­pu­tin­cioşi, la mersul istoriei. Care îşi caută sfâr­şitul în Occident.

TAGS : nisa atentat terorism magrebieni franta hollande rinocerizare islam
Recomandari
Comentarii
mircea ordean 2016-08-07
Precizare din start.
Faptul că-s critic cu unele bucăți ale producțiunii sale nu-mi scade din simpatia pentru d.Ungureanu.

„Rinoceri de elită”

Îs ceva mai atent de la o vreme la ce se află în spatele aparențelor.
Iar în așa vorbă, în așa spirit al articolului văd eternul „Vina e la altul”. Însoțit de inerentul alb-negru.

Mă aflu tot mai convins că - barim prin România din care eu nu prea ies - la cîrmă nu ni-i partea școlită, slefuită. Aceea este doar ambalaj al pornirilor adînci doritoare să se manifeste.

„Să nu-mi spui, domnu Ordean, că matale abia acum descoperi asta... Aveam pretenții la matale!”
mircea ordean 2016-08-07
Există o grabă a noastră, de - expresia e a unui francez - vite vouloir conclure.

Apoi. Și strict valabil susbsemnatului.
Cînd un autor purcede la epitete precum acestea...: „Tragedia de la Nisa şi-a desfăşurat cru­zi­mea şi nebunia în două acte”
... păi eu am reticențe în a-i respecta raționamentele.

De fapt, cine are nevoie de rațiune?
Avem atîtea a descărca, de prin suflet, încăt rațiunea mai poate aștepta.

N C Paulescu 2016-08-01
Domne moderator, multumesc din inima ca nu ati validat raspunsul meu catre d. necredinciosu.
Prea de tot ar fi fost.
Parol!
Pup dulce dulce.
Sunteti toti niste guignoli de nedescris.
toma necredinciosu' 2016-08-04
Domnule Paulescu,

citesc cu mihnire faptul ca ati fost cenzurat. Va rog insistent, reformulativa elucubratia intr-un mod puplicabil. Mor de curiozitate.

Parol.
toma necredinciosu' 2016-07-27
Domnule Paulescu,

va inteleg durerea. Dar care-i solutia. Fa si matale un efort de gindire. Intrati pt. 5 minute in papucii doamenei Merkel sau a lui Hollande. Quo vadis maestre? Solutii, dar nu d-alea la un spritz.

Sint curios. Salut.
N C Paulescu 2016-07-26
Domne toma necredinciosu, pardon, nu pot pentru ca sa iau in serios pe cineva care vestejeste in compunerile astea strasnice pe aceiasi rinoceri de elita de la care incaseaza la greu. Dupa cum ziceam, onorabilul latra doar ca sa convinga pe cetateanul turmentat sa-i mai voteze un salariu de 5 ani acolo la Molenbeek, intre rinocerii de elita.
Inainte sa se aleaga europarlamentar de Molenbeek, d.TRU  a incasat de la musiu Sorinel Ovidiu si de la madam Elena Gabriela ca sa combata coruptiunea in Cotidianul, vajnic organ basist.
Mai pe urma a incasat de la PDLPSD, nu inainte de a se arunca de pe casa, asa cum promisese in caz de alianta intre Duhul Sfant si Belzebut.
In fine, dupa asa lupte grele, conu TRU s-a retras in Parlamentul European de la Molenbeek, pe o leafa grasa, corespunzatoare talentelor si caracterului.
Toata ziua tace intelept intre coledzii rinoceri de elita, dar cum ajunge la otelul de 8 stele se pune pe scris si da-i si lupta cu reactiunea de la care incaseaza.
Asta la cestiunea cu d. TRU.
In cestiunea UE-migranti, pardon scuzati bonsoar, am mai auzit astea cu mai multa Europa.
Politica externa coerenta?
Adicatelea sa asculte si Orban de Mutti M, asa pentru ca sa fie coerenta deplina ca in Tratatu de la Warsawa?
Politica de securitate robusta?
Adica?
Sa deschidem robust frontierele externe UE, sa intre cu mic mare, fara hartii. Sa fim progresisti liber schimbisti.
Sa aratam ca putem pentru ca sa aratam incredere.
Imi zici ca esti iranian (apropos, ce razboi e in Iran?), etatea 17 ani, sarac lipit (penultimul model iphone). Am notat, ia ursuletu de plush, ia de cheltuiala cat 7 pensii dacice, du-te acasa la romano-catolicii astia, ia si contractu asta de brutar ucenic, wilkommen, wir schaffen es.
Pana la urma n-ai fost iranian ci irakian, n-ai avut 17 ani ci vreo 25, n-ai fugit de razboi ci l-ai adus aicea. Iti declari pe iphone iubirea de Isis, concluzionezi ca Alah e mare, te sui in tren si dai cu cutitu.
Sau esti sirian get beget, vii, vezi, nu-ti place ce vezi, te enervezi si dai cu sabia intr-o burta de femeie (gravida), simti ca nu te-ai usurat de nervi, mai dai in dreapta si in stanga pana cand, in fine, te opresti intr-un BMW.
Sau inca, esti sirian get beget, vii, nu te iubesc angajatorii, te repartizeaza la Plevna, te superi, pui bomba in rucsac, incerci s-o aprinzi la concert, nu poti sa intri, asa ca dai cu artificii in fata la un han.
Sau in ianuarie, iubire musulmana in massa, die Polizei se uita timida in caldaram, Frau Primar recomanda maneca lunga la Fraulein si Frauen.
Curat politica robusta, umanista.
Si cine ne invata iubirea intercontinentala si interconfesionala?
Aceiasi care pana mai ieri franau pe daci (popor crestin european) cu vize de calatorie si permise de munca draconice.
Aceiasi care au hotarat ca pensionarii daci n-au trebuinta lunara mai mare decat are bani de buzunar un refugiat cu iphone si vesminte de firma.
Dubii de natura morala?
Nu am monser. Pamantul e mare, lume multa, sanatate, minte si noroc dupa cum apuca fiecare. Nu ne nastem egali, viata este greu, cum spuneau niste celebre buze de silicon.
Cate vieti de copii, femei si barbati sunt dispus sa sacrific pentru o viata de bastinas european?
Aicea trebuie pentru ca sa iti spun ca esti in eroare onorabile.
La mine e Regia Pensiilor.
Intrebarea asta trebuie sa o pui matale la Regia Monopolurilor, la d. Director Obama si la sefii de birou Mutti M si Francois.
Orisicum, dupa cate se vede, pot deja pentru ca sa-ti spun ca Regia Monopolurilor e gata sa sacrifice din ce in ce mai multe vieti de bastinasi europeni, nu neaparat ca sa salveze copiii, femeile si barbatii la care plangi matale pe umar, ci asa, de amorul Monopolurilor.
Eu ce stiu este ca aveam un contract social cu Regia asta a Monopolurilor: muncesc, respect legile, platesc impozite, primesc servicii sociale si siguranta personala.
Vaz ca contractul a fost schimbat acuma unilateral. Impozite platesc mai departe, dar atata, restul a cazut.
Obama, Mutti M si Francois ne vorbesc cum ca sa ne obisnuim sa murim oricand, la munca, acasa, in vacanta scl.
Ma gandesc cum ca poate ar trebui sa se obisnuiasca si ei fara impozitele mele
Din fericire, nu sunt multi legionari rasisti ca mine.
Majoritatea, iremediabil educata de media mainstream, compatimeste cu refugiatii ca matale, ori se opune cu gura si incaseaza cu cardul, precum conu TRU si alti guignoli ca el.
Una peste alta, cum.spuneam, stai linistit.
Totul merge cum iti doresti matale.
Daca n-ai nenorocu sa te sfartece vreo exceptie de refugiat, o sa ai fericirea sa traiesti finalul integrarii Europei in Califat.
Salam Alecu.
Pup dulce.


toma necredinciosu' 2016-07-26
Domnule Marian,

m-ati facut praf. Dar, in tara in care formele fara fond sint trasatura nationala cea mai pronuntata, la ce era sa ma astept.

Ramineti sanatos.
toma necredinciosu' 2016-07-25
Domnule N C Paulescu,

da, il iau in serios pe TRU. La noua ani de la aderarea Romaniei la UE, TRU ne explica saptamina de saptamina cit de idioti sint vest-europenii si cit de vitali, virili si clarvazatori sint esticii, TRU mai ales. Urmarind putin forumurile diferitelor ziare romanesti, iti dai seama ca, un asemenea discurs chiar are priza la carpato-dunareni. Trist si infricosator.

Pai, alternative ar fi. De exemplu, mai multa Europa. O politica externa coerenta, o politica de securitate robusta etc. Sau crede cineva la Bucurest, Budapesta, Sofia si Varsovia ca ei vor putea face fata problemelor viitorului fara jumatatea vestica a Europei. Sa fim seriosi. Ponderea celor mai sus mentionate tari e proportinala cu PIB-ul lor, care nu-i cit cel al Spaniei. Si ce cuvint are de spus Spania in corul lumii globalizate? Cam astea-s datele problemei. Din interiorul EU Romania se poate face auzita, din exterior am fi perceputi cam la fel cum ne percepe Rusia sau China astazi. O fii asa de greu pentru parlamentarul nostru si mentorul sau politic sa inteleaga acest lucru.

Interesant mi se pare faptul ca din rindurile poporului nostru ortodox, ospitalier si cumsecade nu se aude nici o voce, care sa exprime dubii de natura morala, atunci cind e vorba de refugiati. Ei sint considetati periculosi, toti si fara exceptie. Experienta Kön-ului si cea de la Ansbach ne arata ca, intr-adevar, unii chiar nu merita bunavointa, care le-a fost acordata. Dilema de ordin etic se pune brutal cam in urmatorii termeni. Cite vieti de copii, femei si barbati sintem noi dispusi sa sacrificam pentru a salva o viata de bastinas european. Cit din ordinea noastra constitutionala, democratica si liberala sintem dispusi sa aruncanm la lada de gunoi a istoriei pentru a mentine status quo-ul demografic prezent. Crede cineva ca vom putea ramine cei , care ne pretindem a fi dupa ce am inchis portile Europei si tragem cu mitraliera de pe creneluri in cei , care ne asalteaza oaza de prosperitate si pace. Asa procedind i-am antogoniza pe conationalii lor deja stabilii in Europa, acestia s-ar radicaliza samd. Desigur, la radicalizare se poate raspunde cu expulzarea radicalizatiilor cu rezultatul a ulteriore radicalizari. In cele din urma ar trbui expulzati totii potentialii radicalizati cu rezultatul desumanizarii celor ce recurg la acest demers. Scenariul n-i se pare cunoscut, nu-i asa.

Sa va mai spun ceva, domnule Paulescu. Ca persoana de rind as avea dreptul sa rezonez din ciomag, mai ales daca as fi lovit de vreo pierdere de mina unui imigrant. Daca, insa, as fi un factor de decizie mi-ar sta bine sa am dubii, sa caut solutii pe baza eticii si moralei asa cum o intelegem noi europenii, acum de inceput de sec.XXI.


Va salut.
toma necredinciosu' 2016-07-25
Domnule N C Paulescu,

da, il iau in serios pe TRU. La noua ani de la aderarea Romaniei la UE, TRU ne explica saptamina de saptamina cit de idioti sint vest-europenii si cit de vitali, virili si clarvazatori sint esticii, TRU mai ales. Urmarind putin forumurile diferitelor ziare romanesti, iti dai seama ca, un asemenea discurs chiar are priza la carpato-dunareni. Trist si infricosator.

Pai, alternative ar fi. De exemplu, mai multa Europa. O politica externa coerenta, o politica de securitate robusta etc. Sau crede cineva la Bucurest, Budapesta, Sofia si Varsovia ca ei vor putea face fata problemelor viitorului fara jumatatea vestica a Europei. Sa fim seriosi. Ponderea celor mai sus mentionate tari e proportinala cu PIB-ul lor, care nu-i cit cel al Spaniei. Si ce cuvint are de spus Spania in corul lumii globalizate? Cam astea-s datele problemei. Din interiorul EU Romania se poate face auzita, din exterior am fi perceputi cam la fel cum ne percepe Rusia sau China astazi. O fii asa de greu pentru parlamentarul nostru si mentorul sau politic sa inteleaga acest lucru.

Interesant mi se pare faptul ca din rindurile poporului nostru ortodox, ospitalier si cumsecade nu se aude nici o voce, care sa exprime dubii de natura morala, atunci cind e vorba de refugiati. Ei sint considetati periculosi, toti si fara exceptie. Experienta Kön-ului si cea de la Ansbach ne arata ca, intr-adevar, unii chiar nu merita bunavointa, care le-a fost acordata. Dilema de ordin etic se pune brutal cam in urmatorii termeni. Cite vieti de copii, femei si barbati sintem noi dispusi sa sacrificam pentru a salva o viata de bastinas european. Cit din ordinea noastra constitutionala, democratica si liberala sintem dispusi sa aruncanm la lada de gunoi a istoriei pentru a mentine status quo-ul demografic prezent. Crede cineva ca vom putea ramine cei , care ne pretindem a fi dupa ce am inchis portile Europei si tragem cu mitraliera de pe creneluri in cei , care ne asalteaza oaza de prosperitate si pace. Asa procedind i-am antogoniza pe conationalii lor deja stabilii in Europa, acestia s-ar radicaliza samd. Desigur, la radicalizare se poate raspunde cu expulzarea radicalizatiilor cu rezultatul a ulteriore radicalizari. In cele din urma ar trbui expulzati totii potentialii radicalizati cu rezultatul desumanizarii celor ce recurg la acest demers. Scenariul n-i se pare cunoscut, nu-i asa.

Sa va mai spun ceva, domnule Paulescu. Ca persoana de rind as avea dreptul sa rezonez din ciomag, mai ales daca as fi lovit de vreo pierdere de mina unui imigrant. Daca, insa, as fi un factor de decizie mi-ar sta bine sa am dubii, sa caut solutii pe baza eticii si moralei asa cum o intelegem noi europenii, acum de inceput de sec.XXI.


Va salut.
Dinu M. 2016-07-23
Trist, foarte trist, dar din păcate foarte adevarat. Intr-adevăr, o Europa înfricoșătoare. Felicitări pentru onestitate, TRU !
Horea Bănceu 2016-07-23
Sunt perfect de acord cu autorul articolului! Pigmeii socialisto-multiculturalisti, asa-zis progresisti, care conduc in aceste vremuri destinele Europei vor si groparii acesteia. Prostia ecumenica a falsei tolerante deja face ravagii. Punct!
toma necredinciosu' 2016-07-22
Cu articolul de fata, trimbitasul populismului dimbovitean a mai urcat o octava. Citecul sau devine ceva mai strident., dar e la fel de monoton si previzibil ca toate cele cu care ne-a invatat pina acum. Occidentul obtuz refuza sa accepte retetele islamologului bucurestean. Ei sint rinoceri, el este analistul fin. Dar "analiza" se rezuma la a ne spune ca, establishment-ul e idiot, iar populismul ar fi solutia. Chestia cu universitatile, mass media si cancelearii iremediabil cotropite de oligofreni politically correct ne-a tot turuit-o in ultimii ani.

Cu asemenea contributii TRU se dovedeste a fi orb, nu numai strabic. Se vede ca anii petrecuti in opozitie si lipsa de raspundere politica il fac sa o ia razna. Dar sa ne fereasca sfintu' sa apuce acest analist la putere. Mi-e frica ca, ar proceda ca islamistul Erdogan. Ar aresta pe toti cei banuiti uzul critic al ratiunii. Ar inchide universitatile si ONG-urile, ca-s subversive. Ar organiza un referendum pentru Roxit. Sa scapam de tirania Bruxelles-ului. Sa dam Romania pe mina unor baieti de-ai nostrii , d-aia dintr-o bucata. Lu' Basescu, ca sa luam unul la intimplare.

Fara indoiala, islamul zilelor noastre e o ideologie politica toxica. Miami, Paris, Nisa, Bruxelles, Bagdad, Nairobi, Kabul, Raqqa ne arata cit de toxic. Desigur e greu daca nu imposibil de acceptat ca, cei pe care i-am acceptat sa traiasca alaturi de noi, acum ne ucid la noi acasa. Cu atit mai bine ca, responsabilii politici occidentali nu recurg la solutii pripite si simpliste. Sau, crede TRU ca sub madame Le Pen, Orban sau Kaczinski atentatele erau evitate. Cum stam cu Erdogan? A reusit elsa evite atentate la el acasa. Nu prea. Europa a facut cunostiinte in sec.XX cu solutiile simple ale fascismului, nazismului si comunismului. Toate acest miscari milenariste au dus la catastrofa. Dar la TRU nu vedem nici o retinere, nici un dubiu. Daca ne-am lua dupa el islamistii ar fi cistigat de mult. Europa ar fi declansat pogromul impotriva tuturor musulmanilor, am avea garduri de beton la hotare, lagare de internare pentru rinocerii de alta parere decit dinsul etc. Dar, sa ma opresc aici.

L-as invita pe TRU sa ne spuna el ce-i de facut. S-au ati auzit despre vreun plan TRU. Si totus, pe el l-am trimis in grapa cu rinoceri de la Bruxelles tocmai pentru asta. Sa ne propuna solutii. Sa imblinzeasca rinocerii, Sa ne salveze. Asadar, domnule Ungureanu munciti pentru frumusica dieta pe care o incasati ca membru in hulitul for european.

Marian 2016-07-24
A fost cum a fost până am văzut"s-au" în loc de "sau".După aia am înțeles cum trebuie citita diatriba.
N C Paulescu 2016-07-23
Domne Toma, stai monser linistit, pune-te inapoi in cada.
Matale chiar il iei in serios pe conu TRU?
Pai cum, poti pentru ca sa crezi ca se lasa cainele dus de la macelarie?
L-ai auzit matale pe conu TRU vorbind ceva, orice, in Parlamentu ala de la Molenbeek?
Astea-s compuneri pentru intern, altminteri ramane onorabilul fara coledzi.
Altfel, matale bine, sanatos, politic corect? Progresist, umanist? Liber schimbist? Nici prea prea, nici foarte foarte?
Suparat pe populistii care, n´asa, oricum n-ar putea evita atentatele pornite de nu se stie cine in mandatele dinaintea lor?
Pana ne raspunde conu TRU, nu ne luminezi matale ce contrasolutii democratice la solutiile, n'asa, populiste ai?
Si apropo, securizarea granitelor exterioare ale UE o fi o masura populista?
Dar macar identificarea reala a iranienilor pakistanezi de 17 spre 25 de ani, plasati in familii germane si sponsorizati cu sume mai mari decat salariul mediu din Dacia (tara UE), care se urca apoi in tren si dau cu toporu, o fi tot o masura populista?
Caci cam asta cere populistul Orban, control la granitele externe UE si identificarea refugiatilor adevarati.
Hai sa te concentrezi puternic si astept un raspund democrat si antipopulist.
Danke si pup dulce dulce.
Isoscel 2016-07-21
1. Intr-adevar , cartea de anticipatie "Supunere" a lui Michel Houellebecq este depasita si ca timp (2025) si ca metoda. Cu siguranta ca navalirile musulmane si asasinatele vor grabi supunerea si noua ctitorie mahomedana Universitatea Islamica Sorbona. Si probabil chiar noua UE Islamic in care cu siguranta Domnul Traian Ungureanu nu va mai fi parlamentar (spre bucuria lui 'Liviu din Timisoar")
2. Nu numai occidentul face pasi spre fratia musulmana. Sa ne uitam la noi: nu doar programata Mare Moschee de la Bucuresti, dar ma uit la reviste stiintifice ale unor universitati sunt pline de articole ale unor turci, iraniei, pakistanezi. Sigur ca nu ma pricep eu la toate ca sa le analizez continutul, dar pot vedea unde provin autorii: multi dingtre ei de la colegii din orase obscure din tarile lor
neo 2016-07-21
absolut superb.. si infricosator, Am insa o speranta ca votul presidential din Franta va rasturna spectrul lui Marx. Nu acelasi il pot spune despre America care trage pe stanga bine de tot si nimic nu pare sa se schimbe..
stefan 2016-07-19
păi, pactul e azi e rezultatul trocului de ieri. filosofii anarho-stângiștii francezi, sociologia germană și mișcările hippie ale americii anilor 60 au pregătit - tapetat, așa, frumos - drumul către demența de azi. ieri era cool să zici că „realitatea nu există”, că, intertextualisme, că, anti-oedipi și alte aberații, dar azi, când nu mai crezi în ea da-ți dă zilnic cazmale-n gură iar tu, politicos, nu e nimic, mă scuzați, probabil eu sunt de vină ... - asta cum se cheamă? problema a încetat să mai fie teoretică, numai bună de dezbătut la câteva sticle de baracz palinka.
occidentalul obișnuit a devenit atât de rupt de realitate încât nu mai poate înțelege violența, soldații suferă in corpore de stres post-traumatic, copiii au nevoie de psiholog pentru a călca pragul dentistului iar când vine nebunul cu, vorba trupei, camioane-n mulțime, ne luăm figurile pioase și, lăcrimând bovin, înălțăm întrebări stupide către - pardon?! păi cine mai există, unde?!? -, de genul: de ce, doamne?!, de ce? ce au cu noi?
occidentul moare - și trebuie să moară - pentru că se tot sinucide ideologic de câteva secole, și pentru că boierul ajunge, în cele din urmă, să fie călcat de câte-un ion ion, cu consecințele binecunoscute (celor cu medie de trecere la bac).
deci, să ridicăm paharul, prieteni, viața-i frumoasă. cine?!
Liviu din Timisoara 2016-07-19
STIMATE DOMNULE EUROPARLAMENTAR, TIGANII DIN ROMANIA IAU SCLAVI. TIGANII DIN ROMANIA AU SUTE DE PALATE SI NIMENI NU-I INTREABA DIN CE VENITURI. DOMNULE PARLAMENTAR, CA CETATEAN LIBER EUROPEAN NU POT ADMITE ASEMENEA LUCRURI IN TARA MEA. CE FACETI VOI, POLITICIENII DE VARF ? CAND VA AUD VORBIND CEVA CU SUBIECT SI PREDICAT, CEVA CU ADEVARAT RELEVANT, CEVA IN NUMELE NOSTRU, ANONIMII DE PE STRADA ?
Total 18 comments.
6555
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.