Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Hollande, dupa atentatul de la Nisa: Intreaga Franta e amenintata de terorismul islamic
Vlad Toma - - - -
2016-07-15
International
2

Presedintele François Hollande a afirmat, dupa atentatul de la Nisa, ca Franta a fost lovita de 14 iulie, de ziua libertatii. Presedintele a declarat ca atentatul a avut un caracter terorist si a precizat ca Franta isi va intensifica eforturile in Irak si Siria.

 

Hollande a hotarat sa prelungeasca starea de urgenta cu 3 luni si a facut apel la militarii aflati in rezerva.

 

Declaratiile presedintelui au fost facute inainte de ora 4 dimineata, dupa o intalnire de criza cu premierul Manuel Valls, anunta Le Figaro.

 

Presedintele a subliniat caracterul terorist al acestui atentat.

 

"Franta este lovita de o noua tragedie. Suntem ingroziti de ceea ce s-a intamplat, e o monstrozitate. Franta a fost lovita de 14 iulie, de ziua libertatii: Acesti fanatici ataca Franta, pentru ca vor sa nege drepturile omului," a declarat presedintele. 

 

"Trebuie sa facem totul pentru a lupta contra flagelului terorist... Intreaga Franta este amenintata de terorismul islamic. Trebuie sa dam dovada de o vigilenta si de-o determinare absolute. Am decis sa fac apel la rezervisti, pentru a le cere sa se intoarca pentru a-i ajuta pe politisti si pe jandarmi... O sa ne ajute in toate situatiile in care avem nevoie de ei, in special pentru controlul frontierelor, pentru a ne imbunatati protectia", a mai spus el.

 

"Vom continua sa ii lovim pe cei care ne ataca", a continuat presedintele.

 

In cele din urma, Hollande a anuntat ca starea de urgenta care trebuia sa se incheie pe 26 iulie va fi prelungita pentru inca 3 luni.

 

"Franta este puternica si va fi intotdeauna mai tare decat fanaticii care vor sa o loveasca astazi", a mai spus el, precizand ca Franta nu va renunta la lupta impotriva terorismului, urmand sa-si intensifice lupta contra Statului Islamic.

 

 

TAGS : Franta atentat Nisa carnagiu morti ziua Frantei
Mai multe din International
Comentarii
Liviu 2016-07-15
1. Hollande e un tip submediocru.
2. Tipii submediocri n-au ce cauta in viata publica in functie de lideri.
3. Deci, Hollande e un impostor.
4. Socialismul si "Political Corectness-ul" au distrus Franta si ameninta si restul lumii civilizate.
Vasile Popa 2016-07-16
Numai de simpatii socialiste nu ma poate acuza nimeni, dar a da vina pe francezi, in fond victimele terorismului, este nepotrivit. Teroristii nu au avut si nici nu vor avea vreo scuza.
Total 2 comments.
1877
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.