Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Martin Schulz propune inlocuirea Comisiei Europene cu un "guvern european autentic"
Dora Vulcan - - - -
2016-07-04
International
2

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, propune, intr-un articol publicat luni de cotidianul german Frankfurter Allgemeine, inlocuirea actualei Comisii Europene cu un guvern european autentic, care sa fie controlat de un parlament bicameral, anunta agentia EFE.

 

Martin Schulz mai spune ca prin propunerea sa nu cere "mai multa Europa", ci o definire clara "a ceea ce pot cetatenii sa astepte de la UE".

 

Potrivit propunerii lui Schulz, una dintre cele doua camere ar urma sa fie actualul Parlament European, iar cealalta ar fi alcatuita din reprezentanti ai guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene.

 

Presedintele Parlamentului European isi justifica initiativa prin faptul ca o asemenea schema este cunoscuta de cetateni prin prisma experientei din propriile lor tari, iar astfel, deciziile luate in interiorul UE ar deveni, in opinia sa, mai transparente.

 

Martin Schulz considera ca in acest fel nemultumirile cetatenilor nu vor mai fi indreptate catre Uniunea Europeana in ansamblul ei, intrucat li s-ar oferi posibilitatea sa inlocuiasca, la urne, guvernul european.

 

El adauga, in articolul citat, ca una dintre problemele Uniunii Europene este ca in prezent cetatenii nu stiu exact ce face aceasta Uniune si uneori ea este acuzata de probleme care isi au originea in deciziile luate de statele membre.

 

Uniunea Europeana, subliniaza presedintele Parlamentului European, trebuie sa se concentreze pe problemele ce nu pot fi rezolvate individual de statele membre si in acelasi timp sa nu se amestece in acele chestiuni care pot fi solutionate la nivel regional sau national.

TAGS : brexit ue martin schulz parlament european ce guvern european parlament bicameral
Mai multe din International
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2016-07-05
Ideea lui Schultz este o sabie cu doua taisuri. Cine garanteaza ca guvernul UE nu va lua si masuri nepopulare sau chiar antieuropene? In plus, schimbarea unui guvern compromis al EU va fi un lucru aproape imposibil de realizat in practica, datorita mecanismelor greoaie. Poate ideea lui Schultz sa fie valabila peste 100 ori 200 de ani, daca EU se va mentine pana atunci. Acum este prematura si poate genera alte divergente in UE.
?????? 2016-07-04
Domnul Schulz propune o Europa a guvernului european trecand peste conceptul de "Europa a natiunilor" ?
Total 2 comments.
956
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.