Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Atac armat intr-un club de noapte gay din SUA: 50 de morti. ISIS revendica atentatul
Vlad Toma - - - -
2016-06-13
International
0

50 de persoane au fost ucise intr-un atac armat care a avut loc in noaptea de sambata spre duminica intr-un club de noapte gay din Orlando, Florida. Alte 50 de persoane au fost ranite.

 

Atacatorul, Omar Mateen (29 de ani), a fost in cele din urma ucis, dupa ce a luat mai multi ostatici, anunta BBC. Este cel mai atac care a avut loc pe teritoriul SUA dupa atentatele din 11 septembrie 2001.

 

Presedintele Obama a declarat ca americanii sunt unitii in fata acestei tragedii si ca vor lupta pentru a-si apara poporul in fata acestor acte de teroare si de ura. 

 

Cei care ancheteaza cazul au transmis ca atacul ar putea fi motivat ideologic insa deocamdata nu exista informatii care sa il lege pe atacator de un anumit grup.

 

Congresmanul Alan Grayson a spus ca nu e o coincidenta faptul ca atacul a avut loc intr-un club gay, tatal lui Omar Mateen declarand de asemenea ca atacul nu are de-a face cu religia ci cu faptul ca fiul sau ar fi vazut un cuplu gay sarutandu-se in Miami.

 

NBC News anunta insa ca Mateen ar fi sunat la urgenta inainte de atac si ar fi jurat credinta Statului Islamic.

 

Statul Islamic a anuntat in urma celor intamplate ca acest atac ar fi fost organizat de un luptator de-al lor.

 

Atacurile au fost condamnate de presedintele francez, Francois Hollande, care a asigurat SUA de sprijinul Frantei, dar si de David Cameron, Vladimir Putin si Donald Tusk. Vaticanul a transmis de asemenea ca Papa Francisc condamna acest atac, considerandu-l o noua manifestare a nebuniei si a urii lipsite de limite.

 

Suspectul era un cetatean american de origine afgana si nu se afla pe nicio lista cu persoane care trebuie supravegheate. Se pare insa ca Mateen ar fi fost interogat de doua ori de FBI, in 2013-2014, in urma unor remarci mai dure facute unui coleg. Cazul a fost atunci inchis.

 

TAGS : sua terorism atac orlando gay club morti stat islamic
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
1536
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.