Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFOpțiunea Predoiu – o tragedie antică
2016-05-26
7
Asadar, ca într-o tragedie antică, domnul Predoiu, fostul candidat al PDL la funcția de prim-ministru, a ajuns, din cauza fuziunii, candidatul PNL la funcția de primar al Bucurestiului.

Ads by google

 

Și din această postură plătește acum toate oalele sparte de PNL în timpul USL si după. Altfel spus, un om onorabil totuși si foarte bine pregătit pentru funcții publice înalte, decontează acum în fața electoratului și aberația „doctrinară” numită USL (pentru care nu are nici o vină!) și, mai ales, continuarea USL după desființarea USL, adica votarea în parlament a alegerilor locale într-un singul tur !

 

Înscrierea PNL în PSD (adică formarea USL) a fost o crimă comisă de un partid istoric (din cauza ambițiilor prezidențiale ale „istoricului” Crin Antonescu, dar a fost depășită ca un vis urît (somnul rațiunii naște monștrii !). Faptul că, după desființarea USL (trezirea rațiunii), PNL a continuat totuși să viseze monștrii (sperînd eronat că va profita de o înțelegere monstruoasă privind amputarea unui tur la locale), nu mai are nici o altă justificare, în afara faptului că ticăloșia te prostește. Și aceasta este crucea pe care PNL, după trei bîlbîieli, i-a pus-o in spate lui Predoiu !

 

Ca un adevărat lider, specie foarte rară în PNL, Predoiu a acceptat această cruce pentru a scoate partidul din încurcătura în care nu el l-a băgat, dar a pus o condiție : să nu fie supus umilinței unei înfrîngeri și, la momentul pe care el îl va decide, să fie lăsat să facă o mișcare strategică de retragere, salvînd blazonul său și ce se mai poate salva din blazonul PNL pentru alegerile generale.

 

Așa s-a născut cred propunerea publică făcută lui Nicușor Dan, de retragere a candidatului mai rău plasat în sondaje cu o săptămînă înainte de scrutin.

 

Nicușor Dan a răspuns corect : pentru a fi învinsă candidata sistemului ticaloșit (PSD-Firea), nu trebuie să se retragă candidatul antisistem în nici un caz (pentru că voturile antisistem nu se vor duce la candidatul de sistem), ci trebuie să se retragă candidatul de sistem (Predoiu), cu îndemnul partinic mult mai eficient de a fi votat Nicușor Dan.  Își va asuma astfel public și culpa alegerilor într-un singur tur, cu un cîștig extraordinar de imagine pentru un PNL reformabil in vederea generalelor.

 

În această situație, domnul Predoiu mai are un pas mare de făcut :

 

să convingă partidul compus din foarte multe sosii ale domnului Atanasiu, că o retragere inteligentă din alegerile locale pe Bucuresti este o lovitură de imagine net superioară retragerii intempestive a trupelor române din Irak.

 

Cu aceste ginduri am plecat de la GDS miercuri seara și cu sentimentul că GDS își mai poate demonstra utilitatea în momente de criză. Mi s-a părut că am auzit și pașii domnului Predoiu pe acest drum.

 

Articol preluat contributors.ro

TAGS : Catalin predoiu Alegeri Bucuresti PNL
Recomandari
Comentarii
Vicentio B. 2016-05-30
Stimate Domnule Eugen Vasilu,
in ziua de 25. Mai 2016, data la care s-a fixat BRUSC dezbaterea GDS pe tema "pe mana cui dam Bucurestiul" Dvs. NU ati fost invitat/prezent ?
de ce ati scris articolul imediata a doua zi ?
considerati optiunea/ pe Firea drept o "tragedie moderna" ?
adica MARIONETA - INDEPENDENTA ?

Stiu ca NU o raspundeti, desi aceast DIALOG NE- SOCIAL , se poate percepe drept o INSULTA la adresa cititorilor, dar aceasta optiune este deja o "tragedie antica " !
Vicentio B. 2016-06-01
Precizare evidenta: "Stiu ca NU o sa raspundeti..."
Marin Puscas 2016-05-27
PSD a guvernat cum a guvernat, a fost implicat in scandaluri de coruptie care se stiu deja. PNL, ca si alt patid, pentru a bate PSD in alegeri trebuia sa vina cu ameni valorosi, adevarati profesionisti dedicati functiilor PUBLICE pe care (vremelnic) le ocupa. Nu s-a intamplat asa, nu putem numi diletantii din PNL niste politicieni si profesionisti adevarati. A propos, ce spunea dl. Sima despre Predoiu??? E Predoiu om politic? Eu nu cred! Si Predoiu, ca si Antonescu viseaza sa devina prim ministru intr-o zi, de aceea nici nu a vrut sa candideze la alegerile locale. Om mic, cu interese ascunse!
alzara sibiu 2016-05-27
Dar n - aţi auzit paşii monstuoşi ai gramaticii : plural nearticulat - monştri - nu " monştrii" cum aud fostele coafeze acum pensionare psd- iste. Cât despre analiză...tot ca la aranjarea coifurii !
Polilogu 2016-05-26
Hmm...Ma incearca si pe mine(probabil si pe altii) sentimente” tragice”.Vorbiti,domnule VASILIU, despre ”utilitatea GDS” in momente de criza, despre” pasii domnului Predoiu”...Din toate punctele de vedere ma simt foarte inconfortabil ca intru in discutie. GDS are cativa ”pasi” pe care nu i-a facut la timp si tare mi-e teama ca si acest ultim pas este tot unul intarziat..Nu cunosc in istoria ”mare”vreun moment cand ”intelighenția” nu a mers la risc. De... frica sa nu greseasca , GDS nu a mers ...la risc,in timp ce realitatatea i-a luat-o inainte. E o mare problema pentru o societate, fie ea si de gabaritul societatii noastre romanesti .
julius001 2016-05-26
"in această situatie, domnul Predoiu mai are un pas mare de facut : sa convinga partidul..ca o retragere inteligenta din alegerile locale pe Bucuresti este o lovitura de imagine net superioara ...".. just !..la fel cum Udrea s-ar fi dovedit un mare politician daca ar fi mers pe mana lui Nicusor Dan decat alegerea jalnica in persoana lui prigoana...
FLORIAN D. MIREA 2016-05-26
PSD este imparatul chior din tara orbilor. Ce partide mai exista in "democratia" romaneasca care sa conteze, in afara acestei facaturi monstruoase provenide din PDSR, din FDSR, din FSN, din PCR, care, cu 20-30 la suta din increderea electoratului care se prezinta la vot, ambitioneaza sa dirijeze la infinit Romania spre cele mai inalte culmi ale prostiei omenesti?!?
Total 7 comments.
5295
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.