Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Parlamentarii vor să le dea pensii speciale jurnaliștilor. Guvernul: Inoportun și imoral
Tudor Despina - - - -
2016-04-07
Actualitate Interna
1

Pe masa președintelui Iohannis ajunge o lege care, dacă va fi promulgată, ar urma să acorde pensii speciale jurnaliștilor.

Ads by google

 

Jurnaliștii, arhitecții și artiștii ar putea primi o pensie specială. Deputații au adoptat o lege care ar urma să acorde o indemnizație lunară de 50% din pensia pe care titularul o obține deja. Totuşi, suma suplimentară nu poate depăşi 2.000 de lei, sau cuantumul a două salarii minime pe economie. Jurnaliştii ori muzicienii care îşi doresc să primească acest bonus la retragerea din activitate trebuie să facă parte dintr-o uniune profesională, care să ateste calitatea de membru al solicitantului şi trebuie să facă o cerere specială.

 

Potrivit Digi 24, legea a fost deja adoptată de senatori și merge la președintele Iohannis pentru promulgare.

 

Guvernul, însă, nu crede că legea e oportună. Nici morală, dat fiind că jurnaliștii au fost cei care au criticat acordarea de pensii speciale pentru alte categorii, precum parlamentarii.

 

"Orice modificare legislativă care prevede pensii speciale n-o considerăm oportună. Orice modificare legislativă. Situaţia pensiilor este într-adevăr una complicată, dar nu se rezolvă prin pensii speciale pentru diferite categorii că nu ajungem nicăieri. Cu toată simpatia pentru profesia de jurnalist, pe care am practicat-o şi eu”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Suciu, citat de Mediafax.

TAGS : pensii speciale jurnalisti parlament guvern
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
tudor 2016-04-07
Incet incet, numai fraierii raman fara pensia "speciala". Parlamentul imparte astfel cetatenii romani in speciali si ordinari. Pentru ca ei, parlamentarii si-au votat deja pensia speciala banuiesc ca nu se mai considera niste orinari.
Nu stiu ce sa zic, zau ! Voi ce credeti ?
Total 1 comments.
1403
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.