Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF3B - arma fatală
2016-03-29
36
Drepturile omului cu vestă de sinucigaș bat drepturile omului în orice altă vestimentație.

 

De spus, s-au spus multe și pestrițe despre măcelul de la Bruxelles. Dar important nu e ce s-a spus. Important e ce nu s-a spus, nu se spune și nu se va spune în vecii vecilor amin, cu binecuvântarea con­sensului luminat al ideologiei oficiale occidentale. Dacă e prea savant, atunci traducem: bla, bla, bla. Nu orice fel de bla, bla, bla. Vorbim de un 3B genetic, stăruitor ca una din­tre bolile terminale care cer sinuciderea. La căpătâiul bol­navului s-au adunat toți vra­cii închipuiți și doctorii ratați care urăsc bisturiul, dar cred în descântece autocritice.

 

Primul strat de incompetență 3B vine de la trupele din prima linie. Serviciile speciale ale statului belgian au lăsat în urmă un tratat de tembelism fără seamăn. Cu patru zile înainte de orgia bestială din 22 martie, l-au dibuit pe faimosul Abdeslam, individul care făcuse trea­bă islamică frumoasă la Paris și se ascundea de patru luni la Bruxelles, cazat de admirabila co­munitate musulmană moderată, iubitoare de pace și devreme acasă, unde trebuie să dea de mâncare domnilor care vor pleca la ucis a do­ua zi. Captivul a petrecut ca la spa, în ares­tul poliției belgiene. Mai întâi, a anun­țat că vrea să colaboreze. Pe urmă, s-a răz­gândit. Pro­curorii au reușit să îl deranjeze cu întrebări vreme de exact două ore în patru zile. În rest, omul s-a odihnit, a citit noutăți pe site-ul ISIS, a mai dat un So­litaire. Da­că îndrăzneau să îl de­ran­jeze mai mult și să îl apropie de o vână de bou, pro­curorii riscau să dea de ur­ma aten­tatului ce se pre­gă­tea, sal­vând, astfel, 35 de oa­meni. Evident, nu merita. Drep­turile omului cu vestă de sinucigaș bat drepturile omu­lui în orice altă vest­imen­ta­ție.

 

Al doilea rând de întârziați 3B s-a distins în dezbaterea ce a urmat arestării faimosului consumator de croissants din ares­tul poliției belgiene. E vorba de ziariști și o neprețuită lio­tă de academici împrumutați de la Université Libre de Bruxelles, leagănul stân­gii liberale, înfrățit prin doctrină cu restul cre­șelor din oraș. Combinata amintită a asigurat fundalul analitic-intelectual al dezbaterii. Am aflat, ilu­minați, că nu știm să prețuim co­moa­ra din ghetourile arabe care dau Bruxellesului ade­văratul înțeles european. Am mai notat silitori că rasismul belgian e dominant și se ma­­ni­festă vâlvoi prin lipsa de control a en­cla­velor musulmane. O domnișoară cu hijab a ți­pat tare la statul belgian care nu o lasă cu bur­ka la serviciu și a cerut o schimbare ime­dia­tă. A noastră, nu a ei. Statul belgian a luat la cu­noștință.

 

Apoi, au venit bombele. Spre cinstea lor, co­mentatorii de elită au revenit în aceeași seară și ne-au comunicat că rămâne cum am sta­bi­lit: suntem vinovați, de data asta pentru șo­ma­jul ridicat din ghetouri. Din lipsă de timp, sfă­tuitorii academici nu au mai explicat cum se face că statul nu poate încasa taxe și im­po­zi­te legale în ghetouri, dar reușește să plă­teas­că ajutoare sociale. N-am aflat nici de ce ni­meni nu plătește apă și curent în ghe­touri, dar statul livrează în continuare apă și curent. Chiar fără aceste lămuriri, e de bănuit că rasismul explică și acest gen de oprimare economică.

 

Al treilea rând de deștepți 3B a apărut după măcel. Mai exact, nu mult după ce, la ae­ro­port, un bărbat a apucat să-și vadă soția în­ju­mătățită de valul de schije care i-au tăiat pi­cioarele. Și mai exact, nu foarte mult după ce, în metrou, s-a putut vedea un dreptunghi dansând lângă o sferă. Un tors uman zvâcnea la câțiva metri de capul aruncat de explozie. Buuun! La vreo oră de la apariția acestor nou­tăți geometrice, s-a format disciplinat o coa­dă de lideri, liderițe și liderași europeni care s-au adresat belgienilor și celorlalți europeni. De la Merkel Angela, cunoscuta garantă a uni­tății Europei și a acesteia cu Orientul Mijlociu și Africa de Nord, la primul ministru belgian, alertat de evenimente de televizorul uitat des­chis în birou, la figuri statuare ale Par­la­men­tului European, toată lumea a făcut re­co­man­dări. Toate, bune ca feșele pe creierii lipiți de perete și ca injecțiile în gambele găsite printre valizele din aeroport. În primul și în primul rând, am fost instruiți să arătăm unitate! De un­de decurge că, până la bombe, eram în război civil. A urmat apelul la continuarea vie­ții și obiceiurilor curente! Un distins politician a cerut, de pildă, continuarea votului în Par­la­mentul European, arătând că „numai așa îi vom învinge!“. Am plecat din sală, dar n-am auzit ca rezistenții rămași să fi învins pe ci­ne­va. Alte figuri politice de mare nivel au re­co­mandat terapia prin pasivitate ca sfidare su­premă. Ceea ce vrea să spună că numai con­tinuând să facem ce am făcut și până acum, adică nimic, îi vom sfida cu adevărat pe cri­minali. Care criminali? Se înțelege, nu e vorba de Islam, ci de o minoritate infimă care, la drept vorbind, nu există.

 

Din Statele Unite, Hillay Clinton a stabilit că nu există legături între Islam și terorism. Din Cuba, președintele Obama a transmis, în­con­ju­rat de idolii lui comuniști, că Statul Islamic e, oricum, terminat. De altfel, o școală rebelă de gândire a avansat ideea că Statul Islamic a avut o cădere nervoasă și a decis să își pună capăt zilelor, terorizat de discursurile Marelui Hipster de la Casa Albă.

 

Așa arată și așa lucrează devastatoarea armă 3B - bla, bla, bla-ul occidental, care a înlocuit ultima urmă de curaj, onestitate și voință în­tre cei ce ne conduc. Spre dezastru.

TAGS : Traian Ungureanu UE Atentate Bruxelles Belgia
Recomandari
Comentarii
Bugsy 2016-04-05
Imi place mult ceea ce scrie TRU. Imi place ironia sa muscatoare, cu alte cuvinte stilul sau inimitabil, care serveste in schimb ideea, nevoia de adevar si sinceritate. Continuati sa scrieti, d-le Ungureanu! Suntem destui cei care va citim cu incantare.
Toma Necredinciosu' 2016-04-04
Pt. Liviu Drula si Liviu din Timisoara

-"Important e ce nu s-a spus, nu se spune și nu se va spune în vecii vecilor amin, cu binecuvântarea con­sensului luminat al ideologiei oficiale occidentale. Dacă e prea savant, atunci traducem: bla, bla, bla. Nu orice fel de bla, bla, bla. Vorbim de un 3B genetic....

-"Serviciile speciale ale statului belgian au lăsat în urmă un tratat de tembelism fără seamăn

-Captivul a petrecut ca la spa, în ares­tul poliției belgiene

-

-
Liviu Drula 2016-04-05
Tomo, Tomo, de ce scremi tu sa ai mereu ultimul cuvânt? - simptom de neam prost, cumva? (dupa cum se pare..).
Anca 2016-04-03
Occidentalii nu sunt proști de la natură. S-au prostit activ, printr-un efort susținut, din păcate încununat de succes. Nu au fost mereu așa de proști.
Au avut și vremuri în care erau cei mai deștepți de pe planetă – vremurile în care erau creștini și încercau, cu mai mult sau mai puțin succes, să se conformeze principiilor morale ale celor 10 porunci.
Așa s-a născut în lume gândirea rațională și științifică, așa au apărut școlile, universitățile și spitalele, așa au apărut catedralele și toate operele mari de artă și cultură, așa a apărut libertatea politică, economică, prosperitatea și progresul tehnologic.
Dar occidentalii s-au prostit. Au uitat care au fost fundamentele religioase ale culturii și civilizației lor, ba chiar au ajuns să le combată.
S-au dezarmat moral și cultural, iar acum nu sunt în stare să-și mai apere nici viața biologică.
Desigur, când zic „occidentalii” nu mă refer chiar la toți cetățenii Lumii Libere. Sunt și pe acolo oameni încă normali. Dar elitele și mare parte din societate sunt așa cum am zis mai sus.
Pt că Occidentul e o lume complexă. Rusia, China și lumea islamică sunt mai simple, acolo nu e loc de libertate și de păreri contrare.
Horea 2016-04-03
Trâmbițașilor progresismului politic-corect, "pacifiștii" cu orice preț - chiar cu prețul sinuciderii asistate a Europei si a civilizațieili sale - li se potrivește de minune expresia lui Eric Voegelin: „prostie criminala”.
Sau cea a lui Jean-Francois Revel, care spunea ca „au sânge pe stilou”. Spre cinstea lui, Traian Ungureanu nu face parte din aceasta categorie. Din cauza asta ii si receptez cu asiduitate observațiile.
Leo 2016-04-03
Trist, foarte trist, d-le Ungureanu.. Din pacate.. Daca te intrebi de ce acum, raspunsul este usor de intuit: imperiile occidentale au cazut, la fel par a cadea si succesoarele lor statale si nationale. A disparut vointa lor de a lupta si chiar de a exista. Traim renasterea lumii islamice si intoarcerea la domnia sabiei. Se apropie intunericul si nu mai avem printre noi un Charles Martel care sa-i mai poata opri. Mai grav este ca acum dusmanul se afla in cetate si nu mai poate nimeni sa-l dea afara. Imigratia islamica este acceptata, in Occident este chiar incurajata de autoritati. In tampania lor, cred ca asa isi demonstreaza deschiderea, toleranta si lupta impotriva rasismului si bigotismului religios.
Gelu T. 2016-04-03
O intrebare pentru "criticăii" articolului, postacii de mai jos, cei carora pare a li se fi dezvârtit buricul de indignare la citirea celor spuse de Traian Ungureanu:
~ ~ Asadar, dacă acest Coran este atât de fratern și atât de pașnic, cum se face că Profetul era un războinic nemilos și deci un om cu totul altfel decât fratern și pașnic? Cum să considerăm faptul că el, personal, a condus douăzeci și șapte bătălii, a tăiat personal gâtul a șapte sute de dușmani, a incendiat personal trei orașe? Cum să considerăm faptul că pe adversarii săi i-a lichidat ca un șef mafiot, că pe rivalii săi i-a eliminat cu o ferocitate care te înfioară? Si, printre atatea altele, cum să considerăm problema adulterinelor lapidate ori decapitate sau pedeapsa capitală pentru cei care consumau alcool? Cum să considerăm legea referitoare la hoție, cărora Coranul le sugerează să li se taie mâna, la primul furt stânga, la al doilea dreapta, la al treilea nu știu de ce, deși mi se pare că la al treilea furt pedeapsa constă în a le străpunge pupilele cu un fier înroșit? Aaa, ia sa va auzim, "pacifiștilor"!
Martinezu 2016-04-03
Salutari domnului Traian Ungureanu! Pe acelasi subiect, tocmai vazusem de curand un scurt video care prezenta eforturile uriase ale agentilor FBI de a intelege care a fost motivul pentru atentatul fratilor Tzarnaev.
Nu stiu daca trebuie sa rad sau sa plang? Epidemia de prostie sinucigasa, politic-corecta, multiculturalista si neo-stangista bantuie pe ambele maluri ale Atlanticului. Nu face ravagii doar la Bruxelles. Din pacate, Hillary Clinton e pe.. val
Candid Onofrei 2016-04-03
Am intalnit in istoria mea forumistica, pe situri islamice romanesti, un roman, originar din dulcea Moldova, moslemit, foarte activ pe un anumit forum si intr-o asociatie musulmana din Romania.
Intr-o discutie care atingea aspecte istorice, scria cu dispret despre infrangerile unui domnitor muntean in fata ostilor unui glorios sultan turc. In sinea mea mi se facuse rusine pentru el, mai ales ca eu personal m-am solidarizat intotdeauna cu istoria de lupta a romanilor pentru pastrarea independentei si a fiintei nationale. Cam asa arata si "pacifistii" de toate felurile, in frunte cu neghiobii mai cu moț din Bruxelles..
Fraţii nostri, islamiştii 2016-04-03
Savantul religios palestinian, şeicul Abdullah Azzam, recunoscut pentru erudiţia sa în tot Orientul musulman, cel care cutreierase Statele Unite pentru a recruta voluntari în jihadul afgan, spunea cu o francheţe tipic musulmană, pe care n-ar îndrăzni să şi-o închipuie şi nici gând s-o afişeze vreun intelectual sau lider politic occidental: “Istoria nu îşi scrie rândurile decât cu sânge. Gloria nu îşi clădeşte înaltul edificiu decât din cranii. Onoarea şi respectul nu pot sta decât pe o fundaţie de mutilaţi şi de cadavre.”
Fratii nostri, islamisti.. 2016-04-03
Conştient sau nu, Richard Dart şi fraţii săi întru Jihad au renunţat, atunci când s-au convertit, la cei ce se dispreţuiesc şi sunt dispreţuiţi pentru a-i alege pe cei care se respectă şi sunt respectaţi pentru asta; au ales să fie loiali trecutului glorios al altora, învăţaţi fiind că ei şi ai lor n-au avut niciodată unul; au preferat să lovească, decât sa fie loviţi
Katsiroubas, Walker Lindh, Dart, Reid, Pimentel, Jihad Jane – nişte rătăciţi ce au devenit monştri? Cu siguranţă. Să nu uităm însă că s-au născut şi au crescut într-o societate care nu numai că nu i-a împiedicat, dar i-a şi ajutat să devină; o societate care-şi reneagă istoria, tradiţiile şi valorile, învăţând să se dispreţuiască, în timp ce îi preţuişte pe cei care cred cu tărie că tradiţia nu înseamnă opresiune, ci liantul societăţii musulmane, că fiind loiali trecutului glorios pot sa-l retrăiască, că intoleranţa reprezintă o virtute, iar necredinciosul, chiar dacă-i găzduieşte, reprezintă duşmanul ce trebuie supus.
Danny 2016-04-03
Just, d-le Ungureanu! Toleranta societate occidentală isi va primi in continuare agresorul cu usile deschise si patul facut, si, in timp ce il va imbratisa cu dragoste multiculturala, va continua sa-si arunce in spatele gratiilor sau in mormant monstruoasele odrasle concepute in timpul silnicelor acuplari ("progresiste"). Si asta, pana cand le va lua locul!
Andy Brendea 2016-04-03
Degeaba se chinuie postacii detractori sa lanseze cunoscutele fumigene politic-corecte împotriva autorului articolului. Filistinii de mai jos nu se prea întreabă cum a fost posibil ca Belgia să facă gestul sinucigaș de a-i crește pe islamiști. Se știa bine la nivel oficial că țărișoara asta ascunde cel mai mare număr de militanți cu acte, pe cap de european. Militanți navetiști între zonele de luptă din Siria și liniștea din Belgia. In concluzie, TRU are dreptate. Salut si eu onestitatea sa jurnalistica.
Toma Necredinciosu' 2016-04-02
Textul de mai sus trebuie introdus in manualele de limba romana ca exemplu de prost jurnalism, dar excelenta manipulare propagandistica a cititorilor cu slabe facultati critice. Tiparirea in manualele de istorie i-ar invata pe copii cum s-au pregatit propagandistic progromurile si genocidele, cum se pregateste venirea conducatorului providential.

Banuiesc ca TRU fragezeste electoratul pentru revenirea triumfala a domnului Basescu pe marea scena politica. Xenofobia si denuntul actualilor decidenti politici pare a fi vehiculul electoral ales in acest scop.

Liviu Drula 2016-04-03
Zi sa mori tu, Tomo ! Nimic, nimic, despre articolul in sine si despre adevarurile continute in el???
Liviu din Timisoara 2016-04-02
Taci mah dracu cu Basescu ... obsedatilor. Ce are mah Basescu in povestea asta ? Vai de capul vostru ...
Vasile Popa 2016-04-02
Dl Ungureanu este foarte curajos cand imprastie indignat invective din fotoliul sau comod aflat la 1000 km departare. Mai curajos ar fi fost sa ne spuna clar ce ar face domnia sa, ca de sfaturi vagi nu ducem lipsa.
Vicentio B. 2016-04-02
1000 km. departare fata de cine/ce ?
Adi R. 2016-04-01
In vreo 5 decenii de subversiune ideologica activista, noua stângă asa-zis progresista, multiculturalista, a reușit sa eclozeze sumedenia asta de pigmei politici. Din păcate pentru noi, ultimii oameni politici de anvergura ai Occidentului au fost Ronald Reagan si Margareth Thatcher. Astăzi, toată floarea cea vestita care a "rodit" in promiscuitatea etatista a marxismului universitar împinge cu hărnicie lucrurile înspre o catastrofa istorica a civilizației occidentale in timp ce isi închipuie ca mergem întins spre progres. Neghiobii ăștia - care aparțin, chipurile, unor curente doctrinare diferite, concurente, - vor pune capul civilizației vestice pe butuc. O spun cutremurat.pentru ca nu mai am nicio îndoială in privința asta. De-o parte sau de alta a Atlanticului, ecumenismul pacifismului cu orice pret domina autoritar. Chiar cu pretul sinuciderii colective la orizont. Vidul dintre urechile euro-birocrațiilor de la Bruxelles, in frunte cu Merkel, Hollande, Obama, Hillary Clinton and CO sta mărturie..
Horea Tolciu 2016-04-01
Felicitări! Inca odată TRU la superlativ ! Continuați, d-le Ungureanu! Adevarul trebuie rostit pana la capăt. Măcar sa murim in picioare..
Shadow 2016-03-31
Cata "inteligenta" si "buna vointa" in relatarile maretului ex-"jurnalist" despre ce s-a intamplat la Bruxelles.

1. prima linie sau serviciile secrete belgiene (nu ca celelalte inclusiv nsa-ul american au fost in vre-un fel mai breze). Cf zicerilor tovarasului tru abdeslam ala a facut spa la politie, ii drept era "nitel" ranit si nu a discutat cu politistii decat 2 ore in 4 zile. Trebuie sa fii absolut stupid sa crezi asa ceva. Nu de alta dar l-au anchetat pe "turist" ceva mai multe servicii nu numai cel belgian si in mod sigur nu ala a fost "prioritar". Deh o avea tovarasu' europarlamentar informatiii ca 2 ore e tot ce le-a mai ramas din cele 4 zile de ancheta belgienilor.

2. abdeslam-ul in cauza a fost cazat de "intreaga comunitate musulmana moderata". Mai sa fie asa cum si tru este cazat de "intreaga comunitate a tembelilor siguri pe sine" din Bruxelles.

3. leaganul "stangii liberale" alta tampenie dar deh o fi de la utilizarea liberului din denumire. Altfel binenteles ar fi trebuit "turnat gaz peste foc" si eventual radicalizati toti musulmanii din Belgia ca sa depaseasca "sarmanii analisti si academicieni de opereta" nivelul de soim al patriei detinut de inegalabilul tru.

4. si urmara bombele si ce a inteles tru din asa zisele dezbateri. Unde printre cauzele "radicalizarii tinerilor NU numai musulmani" exista si "cauzele economice" (somajul ridicat, etc) altfel ce taxe si impozite sa culegi de unde nu sunt venituri? Ca deh de unde nu e nici Dumnezeu nu cere dar ma rog in noua "orientare" tru-ista in loc sa traga o concluzie evidenta in lumea occidentala si nu numai ca una din principalele cauze este EDUCATIA (de acasa cumulata cu ce NU se face in sistemele "publice") care a dus la nasterea unor astfel de monstri. Problemele lui tru sunt mult mai "terre a terre" - sa li se taie apa si electricitatea ca o sa-i ajute la "educatie" deh.

5. recomandarile "mai marilor" ue si sua. De ce oare sa recomande unitate? Ei nu ca doar nu era "razbel civil". Ar fi trebuit sa recomande "moarte musulmanilor" asa poate ajungeam la razboi civil ceva mai repede. Apelul la continuarea vietii nasol si asta probabil era necesar o cerere de sepuku generalizat. Ce sa mai continui votul si dezbaterile chit ca asta este "munca ta de parlamentar"? Ia mai bine sa facem o "revolutie" ca prea multa democratie strica si vezi doamne daca iti continui "treaba" nu "invingi" pe nimeni. Daca o comparam cu faptul ca "vezi Doamne" statul belgian nu poate lua impozite de la "ghetourile arabe" de ce ar trebui statele europene sa plateasca europarlamentari care nu-si fac treaba de data asta "legal"?
Asa ca chestie ce impozite incaseaza statul belgian de la europarlamentari? ZERO nu? Dar statele europene ce impozite incaseaza de la proprii lor europarlamentari? Tot zero nu? Platesc ceva "sarmanii euparlamentari" ? Platesc un fel de impozit la ue la un nivel de impozitare de rasul lumii. Platesc "sarmanii europarlamentari" macar tva? Da cand mananca la restaurant dar nu cand isi cumpara masini si alte "bunuri" scumpe. Despre terapia prin pasivitate pe care o cunosc ca majoritatea europenilor, toleram asa zise "drepturi" aberante pt europarlamentari in timp ce noi ceilalti(gloata) platim numai. Din pacate insa nici unul din lista de mai sus nu a sustinut "pasivitatea" in fata crimei chit ca asta vrea sa "demonstreze" foarte palid autorul.
Ce ii mai place tovarasului europarlamentar "dublul standard".

6. hillary si "maretul hipster" si-au permis sa nu GENERALIZEZE la toata lumea musulmana acuza de terorism pt asta merita sa fie tratati de "al mai de dreapta din dreapta dupa coltz" ca au pactizat cu comunistii, ce mai urss e peste tot.

Felicitari tovarase tru stapaniti tehnica 3B mult mai bine decat cei pe care ii acuzati ca o poseda. Cu toate ca si opinia mea este ca nu mai exista lideri politici nicaieri in lume ci doar "mazete" prefer mazetele unor copii fidele "pe invers" a tipologiei isis. Mai clar ca sa nu existe dubii nu sunt mari diferente "ideologice" intre "liderii religiosi" isis si "maria ta". Deh talibanii intre ei se confunda din pacate nu se "reduc" si nici nu se "anuleaza" matematic ca scapam ieftin de doua belele.

Liviu din Timisoara 2016-03-30
Sunt consternat, uimit ... de tergiversarea situatiei. Peste Irak si Libia s-a intrat pentru MULT MAI PUTINE MANIFESTARI anti-occidentale, anti-civilitate, anti-politica. De ce ? Ce motive stau ascunse ? Daca ne cacam pe noi in fata astora, o meritam ... Ca cetatean al acestei tari, a acestei parti de lume ...am depus odata un juramant militar pentru aparare cu pretul vietii mele. NU L-AM UITAT ! Vreau sa fiu chemat sub arme impotriva nenorocitilor alora. Nu vreau sa-i las sa-mi dicteze niciodata felul meu de a trai.Nici mie, nici copiilor mei, nici urmasilor lor. Vreau ca pe pamanturile noastre sa stea sus crucea crestina ...vreau sa cante muzica noastra ... vreau sa ma imbrac asa cum am eu pofta. Vreau ca femeile noastre sa umble cu buricul gol pe strada, daca asa au ele pofta ... fiindca sunt frumoase.
Liviu din Timisoara 2016-03-30
Populatiile arabe cu iz agresiv se insinueaza , se aseaza in special in tarile cu mai putina personalitate, ca state europene. Uite ca musulmanii din Germania, desi sunt multi si locuiesc acolo de ceva vreme, s-au dat dupa obiceiurile locale. In Franta insa, cu o traditie guraliva recunoscuta - dar si bunastare, in Olanda si Belgia, tari extrem de tolerante ... pur si simplu isi fac de cap...fac stat in stat. Ei aplica sharia fara sa tina cont ca exista o legislatie, o constitutie, niste cutume europene cu radacini crestine. Sunt convins ca liderii lor din Irak si Siria au analizat bine situatia, inainte sa treaca la fapte ... Teroristii lor SUNT PROTEJATI in cartierele respective ... este o adevarata complicitate si sabotaj al legii. Iata de ce, aceste state, trebuie sa declare stare de necesitate ...si sa treaca prin ciur locurile respective; iar asta trebuie sa fie o rezolutie in Parlamentul European, pur si simplu. Iata ce se chinuia sa convinga Israelul , vis a vis de situatia de la ei....
ion 2016-03-30
nu mai dat apa la moara tuturor retrograzilor, tampitilor, rudimentarilor si agitatilor in pijamale de pe plaiurile mioritice! prea mult americanism de prerie tampeste!Ruusia cu care e prieten presedintele Trump!... stiu romanii, ei care n-au vazut inca picior de arab refugiat!...nici asa, e toxic in mediu public sa iti exprimi orice infierbinteala a mintii in limbaj colorat...dar la romani asa a fost tot timpul forma fara continut!
Observator 2016-03-30
Ai dreptate. Baiatul asta Traian Ungureanu sta la tejghaaua UE si face ce ii dicteaza stapanul lui, Traian Basescu si ADN-ul sau de tuciuriu: injura si scuipa. Nu am auzit de nici o propunere legislativa de a lui de a vinde cartel pre pay cu act de identitate in toate tarile UE de exemplu asa cum e in America de Nord. Nu am auzit de un proiect care sa blocheze in interiorul UE preluarea de reteaua GSM a cartelelor care nu au nume inregistrate . Dar acum Il injura de 2 zile pe Obama ca a facut vizita in Cuba intre 20 si 22 martie si vezi doamne nu a prevazut atentatele ce au avut loc pe 22 dupa ce Obama a plecat in Cuba ( ce ineptie!). Sau ca Obama a facut o vizita considerata de toata lumea istorica in Argentina. Sau ca Obama va intalni toti liderii pentru a preveni marele pericol: JIHADUL NUCLEAR! Dovada caracterului de shatra tziganeasca al lui TU e ca a fost dat afara de peste tot (BBC, Cotidianul). Celui care i-a dat un os gras de ros, TB, ii linge acum talpile. Nu spune nimic de faptul ca, fara acordul BOR, Basescu, cel mai ipocrit politician roman, a tratat construirea unei moschei la Bucuresti (vezi hotnews 12 decembrie 2011). Asa ca cel care face bla bla este de fapt acest subprodus al ziaristicii, TU.
Liviu din Timisoara 2016-03-30
Hai sictir. N-am pofta sa-mi halalaiasca astia pe strazile mele. Refugiati ? Nu ma priveste ...sa-i primesc aici la gramada.
Felix 2016-03-29
De media belgiana nu stiu, dar in media germana opinia e destul de clara: 1. serviciile si politia au ratat. 2. Politica a ratat cu ani in urma atunci cand a permis formarea societatilor paralele in cartierele musulmane. Nimeni in Germania nu sustine auto-administrarea comunitatilor, aici cuvantul cheie e integrarea, cu alte cuvinte strainii sa devina nemti. SI de fapt nu e greu, pe bune ca e misto sa devii neamt. In Germania, acolo unde integrarea (mai cu biciul, mai cu zaharelul) a reusit, avem o lume misto si multicolora. Acolo unde s-au format ghetto-uri, societati paralele, avem situatii intolerabile, chiar daca nu e vorba de terorism faradelegea e la ea acasa in ghetto-uri.
aneta 2016-03-29
1)ieri,unele televiziuni de stiri,isi faceau titlu de glorie in a face cunoscut gestul curajos al unui musulman,la Cluj -Napoca,de a imbratisa orice roman/romanca,demonstrandu-si astfel sentimentul prieteniei pentru Romania.Intreb, cum vom califica gestul curajos daca va urma,Doamne fereste!, un atac terorist la Cluj-Napoca si se va dovedi ca autorul a fost "prietenosul nostru musulman.
2)Cand vom afla,daca vom afla vreodata,cine a declansat evenimentele din Egipt,Libia,Tunisia care au trezit viesparul musulman din nordul Africii?Nu mult timp dupa acele evenimente,a aparut ISIS si lantul neintrerupt de atentate sangeroase in vestul Europei.De aproape doi ani asistam la valul refugiatilor musulmani nu doar din Siria ci si din
alte zone islamice.Intre aceste procese exista relatii de cauzalitate,pe care lideri europeni,cu deosebire francezi si germani,le-au ignorat cu ingamfare si prostie,lipsiti de viziune istorica.Observ ca Merkel a cam disparut din peisaj,va fi oare in stare sa-si asume erorile?
Liviu din Timisoara 2016-03-29
NU AVEM NEVOIE DE VOI, DE FANATISMELE VOASTRE. AM PLATIT CU MILIOANE SI MILIOANE DE VIETI CA SA STIM SA TRAIM CIVILIZAT, CA SA STIM SA NEGOCIEM INTRE NOI,CA SA STIM SA NE INTELEGEM, ASA IMPERFECTI CUM SUNTEM. VOI, VENITI CU FANATISME GEN KHOMEINI, VOI NE AMENINTATI VIETILE, VOI NE-ATI UCIS CONCETATENII ABSOLUT NEVINOVATI. VOI ATI RIDICAT SABIA. VOI ATI SEMANAT URA. NU VA VOM LASA CU NICI UN PRET. NU VA VREM. ASTA TREBUIE SA STITI TOTI.NU NE VOM ARUNCA IN AER, CA VOI ...DAR FITI SIGURI CA VA VOM VANA PRIN TOATE COCLAURILE VOASTRE, PRIN TOATE SPELUNCILE VOASTRE,CHIAR DACA STIM CA UNII VOM MURI. NU VA PLAC REGULILE NOASTRE DE OCCIDENTALI, PLECATI DE UNDE ATI VENIT SI NU VA MAI INTOARCETI NICIODATA.
Fibonacci 2016-03-29
Apropo de "anchetarea" lui Abdeslam, iata ce s-ar fi intamplat cu el in Rusia(cf.ofiter rus din servicii):"La sfârsitul lui octombrie,
spre exemplu, aproape 200 de persoane au sosit simultan în diverse puncte din Moscova.
Informatiile ne-au fost transmise de agenii infiltrati. Am interogat imediat aceste persoane în asa
maniera, încât au raspuns tuturor întrebarilor. La noi, în chestiunea terorismului, nu este permisa
abordarea… „Vreau un avocat”.
Nu e vorba despre tortura în acest stadiu, dar folosim metode de persuasiune. Daca persoanele
interogate refuza totusi sa raspunda, înelegem ca stiu lucruri importante pentru securitatea
cetatenilor notsri si aplicam alte metode. Toata lumea sfârsete prin a vorbi.
În exemple precum cel de mai sus, numeroase atentate au fost evitate. În Franta..."
Citesc cu o mare admiratie articolele lui Traian Ungureanu, direct proportional cu greata pe care mi-o provoca cacademiciana Mupi, incadrat si inramata cu toate dimensiunile ei in unul din focoasele 3B, cu aprinzator Soros!
Liviu din Timisoara 2016-03-29
NU MAI AVEM CE DISCUTA CU AIA DIN ISIS SI NICI CU SIMPATIZANTII LOR. PUNCT. A SE PUNE MANA PE MANSA AVIOANELOR DE LUPTA , A BLINDATELOR SI NOI, INVANTERISTI, IN URMA LOR. SCURT PE DOI. Cine le furnizeaza armament, munitie, bani ? Intrarea musulanilor veniti din zona aceea, in Occident, sistata pe timp de cativa ani.
pirvu ion-anton 2016-03-29
din ,,Revista 22.ro '' citesc doar doua editoriale , al domnului A.Plesu si al dumneavoastra , domnule T. Ungureanu. Sunt incantat de ceea ce scrieti si ma ajuta sa merg mai departe . Nu sunt exclusivist : citesc -foarte rar -cand apare- Ana Blandiana si cam atat. Numeri pe degetele de la o mana aticolele consistente dar si suculente ; cum spune Blaga : ,,,numeri pietrele pe care..
mihailstanciu 2016-03-29
Chiar asa,dle TRU:eliminati din politica pe confuzii si derutatii la cap precum Merkel,ratacitii si incompetntii precum primul ministru belgian,comunistul Obama(daca nu el,oricum inconjurat de comunisti),deputati rataciti sau manipulati din parlamentul european si inlocuiti-i cu oameni adevarati:Trump,Cruz,Orban,la nevoie chiar Putin sau un apropiat al luiAtunci sa vezi scena mondiala.Vorba bancului din vremea ceausista:va fi asa o pace de nu va scapa nimeni.
Gheorghe Popescu 2016-03-29
Pt.Stanciu: Ti-am citit nu doar acest comentariu ci si pe celellalte. In toate reiese aceeasi orientare neo-comunista. Aceeasi gasca ai caror inamici sint conturati functie de aplauzele primite sau nu. Nu stiu de unde scoti comparatia cu Vadim, banuiesc ca nu mai altceva de spus, dar nu faci decit sa confirmi ce am spus. Daca cineva nu-ti da dreptate, trebuie sa fie nazist, vadimist sau orbanist. Lasa-i pe americani sa-si aprecieze singuri presedintele, tu limiteaza-te la orizonturile tale rosii.
mihailstanciu 2016-03-29
@popescu
faptul ca nu te-ai abtinut de la insulta(m-ai facut comunist)iti declaseaza complet comentariul.Cum nu ma cunosti banuiesc ca
insulta deriva din citirea comentariului meu.Intelegere cu probleme grave.Randurile dumitale despre Presedintele Obama sunt ori luate din texte nepublicate ale lui Vadim sau produse ale unei minti cu neuronii intr-o oarecare dezordine.Restul planetei,cu exceptia acelorasi creiere pe care singur recunosti ca nu au statura de presedinte(Trump,Cruz,republicanii in general)Obama este apreciat ca unul din cei mai buni presedinti de la F.D.Roosvelt incoace.Putin e nociv nu pentruca i-a dat Obama mana libera(sic) ci pentruca este reprezentant al unui sistem nociv.Nu stiu daca TRU il simpatizeaza pe Orban dar ii impartaseste multe din idei.Cat despre "tabara comunistoida care conduce acum lumea"comentariile sunt de prisos,ca sa fiu politicos.Va recomand sa cititi cu atentie si de mai multe ori un text pe care vreti sa-l comentati
Gheorghe Popescu 2016-03-29
Pt. MihailStanciu: Faptul ca republicanii nu au om cu statura de presedinte, nu-i da dreptate democratului de la Casa Alba. Indiferent daca ai sau nu cu cine sa-l inlocuiesti, respectivul ramine un diletant rau intentionat, care a facut praf atit politica americana cit si pacea mondiala. Iar Putin a fost si este nociv, dar petnru ca preseidntele american i-a dat mina libera mai e si impertinent pe deasupra. Daca domnului Ungureanu nu-i convine tabara comunistoida care conduce acum lumea, nu inseamna ca il simpatizeaza pe Orban. Doar in Romania dumitale lucrurile sint albe sau negre, si doar acolo cine nu e cu dumneata e impotriva dumitale. Ca in mintea oricarui alt comunist, de altfel.
Total 36 comments.
5725
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.