Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Stelian Negrea, exclus din AZIR. Și-ar fi însușit fraudulos banii organizației
Tudor Despina - - - -
2016-03-04
Actualitate Interna
5

Stelian Negrea a fost exclus din Asociația Ziariștilor Independenți din România (AZIR), acuzat că și-ar fi însușit fraudulos o parte din banii organizației.

Ads by google

 

Orice legitimare a lui Stelian Negrea în calitatea de membru al AZIR reprezintă o uzurpare de calități, transmite Asociația.

 

“Asociația Ziariştilor Independenți din România – AZIR, Secția românească a Asociației Europene a Jurnaliştilor-AEJ, aduce la cunoştința comunității jurnalistice că Adunarea Generală şi Consiliul Director au decis să îl elimine pe Stelian Negrea din organizație pentru grave încălcări ale principiilor etice ale AZIR/AEJ, cât şi pentru fapte penale aflate în competența justiției. Astfel, orice legitimare a lui Stelian Negrea în calitatea de membru al AZIR/AEJ reprezintă uzurpare de calități. Deşi a fost apărat de AZIR-AEJ, atât el cât şi soţia sa, în numele libertăţii presei, Negrea nu s-a dovedit demn de încrederea organizaţiei ci, dimpotrivă, s-a folosit de relaţiile organizaţionale bazate pe respect şi încredere pentru a-şi spori veniturile”, potrivit unui comunicat AZIR transmis Revistei 22.

 

E vorba despre organizarea, la Sibiu, a Congresului Asosciației Europene a Jurnaliștilor (AEJ), în toamna lui 2015, ocazie cu care AZIR susține că Stelian Negrea și-ar fi însușit în mod fraudulos o parte din banii de sponsorizare a evenimentului.

 

El “a recurs la manipulări josnice înşelând buna-credință a președintei asociației și a colegilor, pentru a dirija sume către firma proprie, Gershwin s.r.l., aflându-se astfel într-o evidentă situație de incompatibilitate. De asemenea, a refuzat să restituie ştampila şi să prezinte documente justificative pentru banii cheltuiți din contul asociației”, mai transmite Asociația, precizând că l-a trimis în judecată.

 

AZIR transmite și un avertisment: “întrega comunitate media să se delimiteze de impostură şi să manifeste prudență în relația cu astfel de persoane care compromit profesia de jurnalist”.

 

Stelian Negrea respinge acuzațiile AZIR și spune că asociația trebuie să-i returneze niște bani:  

„In august 2015 ca nu aveau nici un euro pentru congresul AEJ de la Sibiu din noiembrie 2015 nu mai invocau nici un fel de matrapazlacuri ci semnau contracte de reprezentare si comision prin care erau de acord sa imi dea 10% din incasari numai sa le aduc bani pentru organizarea congresului AEJ de la Sibiu.

Dupa ce le-am adus sponsorizari de 24.800 Euro si dupa ce s-a incheiat cu succes congresul AEJ de la Sibiu din noiembrie 2015 conducerea AZIR pur si simplu nu mai recunoaste contractul de reprezentare si comision pe care au decis sa-l rezilieze unilateral”, explică Negrea cum s-a ajuns la acest conflict.

TAGS : stelian negrea azir asociatie jurnalisti frauda
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Dan 2016-03-04
Va rog transmite-ti "jurnalistului" Negrea ca (p)orci sunt cei de teapa lui.


Stelian Negrea
March 4 at 4:29pm

Vad ca iar au intrat orcii de la Antena 3. Block si delete va zic!
MIHAI 2 2016-03-05
Eu cred ca adevarul este altul. Nu intamplator televiziunile B1 si, de ceva vreme si Realitatea TV, l-au marginalizat pe domnul Stelian Negrea. Este un linsaj mediatic in toata regula. Recunosc, dansul nu este o personalitate comoda , dar adevarul e ca realizatorii si moderatorii de la cele doua televiziuni nu prea au suportat concurenta sa. Cele cateva microfoane si perechi de casti disparute pe parcursul timpului nu au fost - cred eu - motivul, ci doar pretextul de a - l elimina. Nu mai spun de falsul scandal al celor doua scrumiere gasite in poseta sotiei lui , in conditiile in care Stelian Negrea se afla intr-o investigatie jurnalistica la Pitesti pe urma agentei ruse Esherihova Colev, buna prietena cu Daciana Sarbu, ceea ce il exclude din cercul de suspecti. In conditiile in care ai lui Gadea prospera noi ne canibalizam proprii jurnalisti - si asta nu e bine. Aud ca si domnului Cautis i se pregateste o inscenare cu fotografii in care apare impreuna cu Viorel Catarama , prin muntii patriei, amandoi in tinuta militara
Marius Nicolescu 2016-03-04
Nu aduce Anul ce aduce ceasul (rau). Marturisesc ca il apreciam ca pe un onest ziarist. Acum aflu si ma minunez cum un om pe care-l apreciam onest poate deturna sume mari de bani. In Romania tot mai multi se murdaresc si-si pierd caracterul. Daca l-au avut vreodata. Mocirla mare printe romanii zilelor noastre. Ne vom mai putea lepada vreodata de multitudinea de Om Nou ce bantuie ca o fantoma Romania?
Roberta 2016-03-05
De ce nu-l dau in judecata, daca a furat? Ce mai lup moralist, daca-i asa. Bleah! Rusine!
max 2016-03-04
Asteptati putintel ca doar nu credeti ca cei din conducerea asociatiei sunt corectitudinea intruchipata,stati sa vedem continuarea ca toate asocitiile sunt ,totusi stat in stat si citeodata se rafuiesc pe ce altceva decit pe banii de le la buget
Total 5 comments.
18924
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.