Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFTupeul plagiatorului de cursa lunga
2016-03-02
5

Are si partile lui bune. Ne reimprospateaza memoria, ne loveste in moalele capului exact la momentul oportun, facindu-ne sa realizam ce-ar fi fost daca iesea presedinte. Sau daca mai raminea mult timp premier. Prin comparatie, lumea pare un loc mai bun, cit de cit respirabil, si cei pe care ii criticam astazi niste bieti amatori. Ponta are darul de a pune lumini acolo unde vedem doar umbre, dar si de a face contrastul mai mare. Nelasindu-ne sa uitam, ne arata, iarasi si iarasi, unde e de fapt raul si cine lucreaza pentru el. E un exercitiu util de igiena morala.

 

La scurt timp dupa ce Universitatea Bucuresti a trimis cererea de ridicare a titllului de doctor catre ministrul educatiei, Adrian Curaj, a patra din 2012 incoace, iar un grup de profesori universitari l-a somat pe acelasi ministru sa-i ridice titlul de doctor si sa reorganizeze CNATDCU, Ponta a scris pe facebook ca toti cei care nu-l lasa in pace si il scormonesc la plagiat sunt niste “securisti din anii ’50”.

 

În anii '50 comuniștii veniți la conducerea Universității din București dădeau afară oamenii pe criterii strict politice!

 În 2011 câțiva securiști au fost impuși de Băsescu la conducerea Universității și de atunci fac același lucru - decizii pe criterii strict politice! (de 4 ani se ocupă DOAR de teza mea începută în 1999 și finalizata în 2003, cu un subiect "Curtea Penala Internațională" pe care DOAR eu l-am tratat în acei ani. Au făcut o Comisie DOAR pentru mine și cer retragerea unui titlu obținut legal DOAR pentru mine)

Nu mă consolează faptul că voi câștiga iar în justiție (așa cum am mai câștigat deja până acum)! Regret că România are în 2016 metode și mentalități tipice anilor '50, că instituții fundamentale sunt conduse de oameni "dirijați" de propriile lor slăbiciuni și "schelete din dulap". Și regret că numele Universității este murdărit tocmai de cei care ar trebui să îl apere.

 Dar sunt bucuros că Facultatea de Drept a refuzat să fie implicată în această răfuială politică! Și în anii '50 și în 2016 ticăloșia are și oameni care nu se lasă speriați!”

 

Textul este unul tipic pentru Ponta si intregul sistem pe care il reprezinta. Nu merita comentat decit un singur lucru. A compara perioada stalinista in care profesorii erau azviliti afara din universitati, de multe ori direct in puscarii, unde si-au si gasit sfirsitul, cu situatia generata de plagiatul sau grosolan, este o mistificare ordinara a istoriei. Plagiatorul Ponta nu doar ca nu a fost dat afara de nicaieri, ajungind ulterior premierul tarii, dar nici macar nenorocitul ala de titlul de doctor nu i l-a luat inca nimeni. In rest, discutia despre minciunile si manipularile pontiste e inutila.

TAGS : ponta plagiat adrian curaj titlu doctor
Recomandari
Comentarii
George Carp 2016-03-14
Ba poate fi retrasă! Pentru că este furt intelectual, aşadar, o infracţiune. Numai că domnul ministru Curaj tergiversează şi iar tergiversează. Ruşinos! Dl. Ponta nu are proprietatea termenilor, doar în ţara noastră se putea întâmpla ca un asemenea om să devină premier!
ion ion 2016-03-12
Degeaba trageti cu tunul in balta.Teza nu poate fi retrasa intrucat nu exista retroactivitate la nici o lege .punct. Restul e propaganda.
Vicentio B. 2016-03-06
O NOUA DOVADA a pozitiei de CAMELEON "acoperit dar .. nu suficient" demonstrata de posesorul cartii de vizita "MIHAI 2" cu privire la cu totul alta prezentare facuta de acesta insa pe alta pagina, dar in ACEISI ZI de (6.03.2016) a Juristei Monica Mavovei (citat):" Excelenta argumentatie a doamnei Macovei privind necesitatea unui termen in care interceptarile in forma neconstitutionala sa continue, deoarece trecerea imediata la un regim constitutional ar costa un miliard de euro." . Felicitari Revistei 22 pentru "incurajarea talentelor bipede cu insusiri de CAMELEON"
Mihai_B 2016-03-04
Tare imi este teama ca vorba ”sinergia faptelor eludeaza meandrele concretului” se aplica NEPLACUT de bine spetzei.
A. dl Curaj - da, da, tehnocratul ministru de resort - a reusit performanta sa suga la bani grei de la UE pe diverse proiecte (ca director, normal) concomitent (ce mai, Leonardo di Cap ... oops, da Vinci de RO) cu multe alte joburi mai prost platite.
B. Sa nu luam la purecat doctoratele post 1990 ... dam cu palma in continutul unei haznale adanci si FOARTE pline. .. si atunci daca abordam cu dedicatie doar un ”dottore” pute la greu . daca sapam in TOATA haznaua .. jale mareeee !!! ca mai este o hazna si mai mare cu masterate / licente, doar balta are peste si RO univeristati (de stat sau private) MINIM 2 / judetz
MIHAI 2 2016-03-06
@Mihai B. Nu aveti dreptate.
Chiar daca cu o floare nu se face primavara , dizlocarea titlului de doctor al domnului Ponta ar fi UN BUN INCEPUT care ar da aripi si indrazneala activitatii de scormonire pe care o anticipati.
Ce, in decembrie 2014, dupa victoria lui Johannis , cand Ponta parea definitiv terminat , ar fi crezut cineva ca in circa un an se termina si Ponta si se apropie de finalul victorios si o campanie anti Johannis ?
Ia cititi insa acum articolele din publicatiile corecte - sa vedeti ca Ponta abia daca mai e amintit si toata artileria e pusa pe Johannis.
Asadar daca vreti anularea doctoratelor de pe filiera Oprea , este absolut necesar sa il curatam mai intai pe Ponta.
Daca va asteptati ca la anul pe vremea asta sa se discute despre doctoratul doamnei Kovesi atunci va rog sa intelegeti ca e imperios ca mai intai sa fie retras titlul lui Ponta.. Iar daca vreti sa se discute despre doctoratul lui Macovei asteptati degeaba , pentru ca dansa nu e doctor ci cel mult absolvent al unor cursuri de scurta durata sustinute de Soros.

Total 5 comments.
4955
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.