Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFMai are PSD motive să se teamă de minuni?
2016-02-09
12
Nițu și-a dat demisia a treia zi de la Calende, motiv pentru unii polticieni și ziariști să-l căineze că a fost totuși băiat bun, n-a făcut el dosare, dar nici n-a cerut casă de la RAPPS ca alții, așa că avea nevoie de coloană, girofar și SPP-iști să-l păzească spre casă, cârciumă și partid.

 

 Dacă, doamne ferește, îl omorau mafioții care tremurau de groaza lui. A fost șantajat, susține Băsescu, nu prea e clar de cine, dar nu trebuia să plece „întinând“ astfel funcția de procuror-șef. Trebuia să reziste până venea DNA după el și-l lua pe sus ca pe Alina Bica, fosta șefă DIICOT, altă mare realizare a trocului de acum trei ani. Ca de altfel și Bogdan Licu, ajuns acum interimar, cercetat ca plagiator din plutonul doctorilor comandat de Oprea. Ministrul Prună a anunțat însă că interimatul nu va dura mult, a și demarat procedurile pentru numirea viitorului procuror-șef, primul set de criterii, eliminatoriu, fiind cel cu integritatea. Normal, căci de „profesioniști“ hoți e plină țara. Deja circulă prin târg câteva nume: Codruț Olaru, celălalt prim-adjunct de la Parchet, și două de la DNA - Marius Iacob și Călin Nistor, adjuncții lui Kövesi. Cât despre șefa DNA, ministrul spune că i-ar putea prelungi mandatul încă trei ani, așa cum prevede legea, pentru că nu are rost să se „joace de-a procedura“. Se teme oare că CSM s-ar putea juca și el de-a avizul negativ dat lui Kövesi? Ar fi tare chestia, s-o recunoaștem, dar tot degeaba. Cred însă că CSM n-are chiar atâta tupeu și curaj să-și pună opinia publică în cap, mai ales că se află în campanie electorală. Doar or fi auzit/citit și ei de realizările DNA și de sondajele care o dau pe Kövesi cu peste 50%.

 

Mult mai impresionant e însă cum foștii adversari se pupă galeș pe obrăjori și legi. După ce l-a încondeiat Inspecția judiciară pentru declarațiile antijustiție, CSM joacă acum pe-o mână cu Tăriceanu, susținând împreună o modificare legislativă cu schepsis și bătaie lungă: CSM să-i propună singur-singurel și prin vot secret, că așa-i democrația românească, pe viitorii procurori generali. Tăriceanu, ca un avangardist sadea, plusează și cere ca Iohannis să rămână fără semnătură la numirea procurorilor șefi. Ca bonus, țineţi-vă bine, solicită Comisiei Europene să rescrie raportul MCV, să spună acolo cât de rea e DNA, cum a arestat ea abuziv atâția și atâția colegi nevinovați, cum sfidează parlamentul cerând aviz de urmărire penală și cum lucrează mână în mână cu SRI, ajungând vestitul „binom“ al maestrului Cristoiu Giruetă.

 

Dacă Nițu a plecat cu coada între picioare și girofarul rotindu-se haotic, în schimb, jupânul de la Administrația Penitenticarelor, Claudiu Bejan, se agață de gratiile funcției și nu se dă dus. Are toate motivele, fostul ministru Robert Cazanciuc l-a evaluat cu „excelent“ pentru anul 2015. Evaluarea a venit acum o săptămână, la țanc ca să pună bețe-n roate unei demiteri. Probabil că fostul ministru pontist a avut în vedere cazurile pierdute la CEDO din cauza condițiilor din pușcării, mormanul de „opere științifice“ scrise de negrișori și privilegiile alăturea cu legea de care beneficiau unii mai cu moț. Uite așa, ai lui Ponta au transformat și „evaluările“ în proptele politice, pe principiul că orice idee bună trebuie compromisă până la capăt.

 

Fără discuție însă că unul dintre cele mai tentante evenimente ale săptămânii trecute a fost descoperirea de către Institutul pentru Modernizarea Educației (IME) a „exercițiului de tehnoredactare de text“ din teza de doctorat a lui Cristian Bușoi. Însuși autorul admite că lucrarea este de o „rigurozitate perfectă sau nu“, adică ba are, ba nu are ghilimele sau sursă. Bușoi a fost însă de un curaj dement, dacă te gândești că s-a găsit să fure din ditamai sociologii, profesorii universitari și publiciștii cunoscuți publicului larg, cum sunt Alina Mungiu-Pippidi și Andrei Țăranu. Sper că cei doi îl vor da în judecată și astfel plagiatul va intra într-o nouă epocă: una în care faci pușcărie pentru hoția de idei, care este infracțiune, potrivit Legii dreptului de autor. Să nu uităm că una dintre portițele de scăpare ale lui Ponta a fost un articol din legea cu pricina, potrivit căruia plagiatorii pot fi pedepsiți (închisoare de la şase luni la trei ani) doar dacă „autorii lezați“ depun plângere. Ceea ce nu a fost cazul până acum cu niciunul dintre lezați. Poarta cea mare prin care a fugit însă Ponta a fost oportunismul mizerabil de care au dat dovadă foștii miniștri ai Educaţiei care au refuzat să-i ridice titlul de doctor. Nici tehnocratul Curaj nu a avut mai mult curaj, dar încearcă să dreagă busuiocul promițând că în două săptămâni va apărea ordonanța prin care universitățile vor fi cele care analizează plagiatele și vor ridica titlul de doctor. Urmărim „cu interes“, vorba președintelui.

 

Dacă soarta de candidat a lui Bușoi părea incertă chiar dinaintea episodului cu plagiatul, acum cred că e pecetluită, oricât l-ar vrea Hellvig și Iohannis. Marea dilemă e doar cine îi va lua locul. PNL face deja un sondaj în care a introdus noi nume: Predoiu, Bolojan și Săftoiu. Ce să zic, niciunul nu-i minunea care să dea peste cap electoratul și previziunile sumbre privind cucerirea Bucureștiului de către PSD, în condițiile unui singur tur de scrutin. O altă mare necunoscută e cum vrea totuși președintele Iohannis să reformeze clasa politică și să facă „România altfel“, că așa a promis, cu o administrație locală 70% pesedistă. Sau poate chiar ăsta-i planul și nu ne-am prins noi? Nici n-am avea cum, pentru că președintele nu-și împărtășește cu nația gândurile, iar de domnia sa auzim doar când apare câte o știre cu Mihalache & Gâdea & Gorghiu la aceeași masă. Mulți spuneau că după atâta zbucium băsist, puțintică liniște n-ar strica, chestia e că la nici un an a început să ne cam țiuie urechile. Mă întreb cum va fi după ceilalţi patru rămași.

 

Pînă atunci însă, la ordinea zilei sunt alianțele. Care cu care, în grup sau individual, în funcție de nevoi și pretenții. După o ezitare de doar o zi, cât a durat să-i ia imunitatea lui Oprea, Dragnea a bătut palma cu UNPR să saboteze în parlament orice tentativă cu două tururi de scrutin și să candideze pe liste comune pe unde s-o nimeri. Adică, prin acele localități pierdute prin văgăunile patriei, pe unde a mai rămas picior de primar uneperist neluat de PSD. Asta doar până la noi dispoziții, pentru că Dragnea a dat liber la racolări și în scurt timp nu vor mai rămâne în UNPR decât Oprea și, eventual, Nicolicea. Asta pentru că, în politică, ordinele întâi se discută și apoi se execută. ALDE-le lui Tăriceanu e nehotărât ca fata mare la măritiș, îi cer mâna toți ștabii și discuțiile se poartă pe grosimea plicurilor și numărul locurilor la masă.

 

Mult mai palpitant va fi însă cine va răspunde apelului la unitate făcut de Monica Macovei. Aici e aici! Vor reuși partidele pitice să lase la o parte orgoliile și visele deșarte și să susțină, în prima fază, candidați comuni la algerile locale? Nu prea cred. Aș fi curioasă câte partide sau formațiuni ale societății civile au răspuns până acum apelului M10? În cazul Bucureștiului, de exemplu, vi-l imaginați pe Băsescu stând la aceeași masă cu Macovei sau Nicușor Dan? Mai mult, renunțând în favoarea unuia dintre ei? Soluția ar fi susținerea candidatului cel mai bine plasat în sondaje (independente, desigur), singura care ar putea împiedica într-o măsură canibalizarea voturilor non-PSD sau absenteismul. Dar chiar și așa, doar printr-o minune candidatul PSD nu va câștiga, fiindu-i suficient să obțină ceva în jur de 25- 30%. Cred însă că PSD-ul, după experienţa de la prezidenţialele din 2014 și după piederea guvernării, în urma protestelor din noiembrie trecut, nu exclude minunile. A învățat să-i fie teamă de ele. //

TAGS : Andreea Pora PSD Monica Macovei Cristian Bușoi Alegeri
Recomandari
Comentarii
Vicentio B. 2016-02-12
SUGEREZ , loial bunei - credinte, prin intermediul acestei pagini, celei asa numitei Senatoare CRISTINA IRINA ANGHEL sa citeasca articolul cu substanta "NEVOIA DE MCV", publicat alaturat de Rev. 22, scris de LAURA STEFAN. Aceasta Senatoare, fara minimalul respect fata de insasi notiunea de SENATOR, recent, de la tribuna Parlamentului Romaniei s-a exprimat, cu AROGANTA, CINISM, IPOCRIZIE, ZEFLEMISM, ca drept protestatoare "cine este persoana MCV ?!" CULMEA consta in faptul ca Irina Anghel, a REPROSAT UE ca, (citez din memeorie) "prin acest MCV ni se cere nou UN VOT IMPERATIV, ceea ce este neconstitutional !" Daca nu gresec, NIMENI nu a reactionat la aceasta interpelare RIDICOLA / DISCREDITANTA, care vine din partea celei care, CULMEA, anterior, s-a declarat absolventa de drept, dar se pare - FARA LICENTA ! Tot inainte de a ajunge in Parlamet, a folosit de mai multe ori GREVA FOAMEI, tocmai ca forma de protest declarat împotriva NERESPECTARII Constitutiei de catre factorii politici. Cred ca NU gresesc, in sensul ca, fosta si actuala protestatoare face parte ACUM din Partidul condus de CALIN P. TARICEANU, un alt tip de protestator vechement impotriva MCV. In opinia mea AMBII sunt repere ale NERUSINARII CRASE, existente in Parlamentul Romaniei. Asa se explica ANTIPATIA lor COMUNA, devenita CRONICA in Partidul ALDE si nu numai, impotriva MCV. In opnia mea, TARICEANU, este EMINENTA CENUSIE, care cultiva, din pozitia A DOUA in STAT, intretinerea sistemului NECOSTITUTIONAL "manus, manum, lavat" ! Monica Macovei a demostrat, mai de mult si in repetate randuri, practicile lui Tariceanu, dar aceste practici au ramas, pana in prezent, IN STARE DE FUNCTIONARE ! De ce ? Interesul de CLICA ! Existenta "CLANULUI MML" !
Vicentio B. 2016-02-12
CONTINUARE (fireasca):
5.
Andreea Pora: “ (…) jupanul de la Administrația Penitenticarelor, Claudiu Bejan, se agața de gratiile funcției (…). Are toate motivele, fostul ministru R. Cazanciuc l-a evaluat cu „excelent“ pt. anul 2015.”. CORECT! dar de ce functioneaza PARADOXUL? Explicatia: existenta “CLANULUI MML” !. C. Bejan, a indus un REGIM PREFERENTIAL DISCREPANT bine cunoscut ! Este IMPOSIBIL ca EL sa fie actionat “de capul lui” ! “EXCELENTUL “ oferit de Cazanciuc, daca NU gresesc, ceva ruda cu Ponta, este ELOCVENT ! Ca atare, trebuie URGENT vazut raportul de activitate al lui Bejan si raportul justificativ al superlativului – EXCELENT – oferit de Cazanciuc ! Cu siguranta se vor desprinde elementele DELICTUALE (abuz, favorizare) , de care s-ar putea face VINOVAT (penal) ex- Ministrul Cazanciuc. Atunci DNA poate sa se autosesizeze, motiv SUFICIENT pentru Dna. Pruna sa solicite DEMISIA lui Beljan. Asa ar functiona “CECKS AND BALANCES” in Romania !

6.
Andreea Pora: “Poarta cea mare prin care a fugit insa Ponta (…).”. CORECT ! Dar, de ce s-a intalplat asa ? Din “simplul motiv ´” si anume existenta “CLANULUI MML” !. Adica, in realitate, Ponta NU “a fugit” , CI “s-a sprijinit” pe articole de Lege, invocate de fostii ministrii ai Educatiei (in ce ?) incepand cu Dna. Dr. E. Andronescu, daca nu gresesc, chiar domnia sa fiind contaminata de virusul “PLAGIAT” ! Recentele dezvaluiri realizate de Emilia Sercan & Sabin Orcan in privinta asa numitei “Academia Oprea”, certifica existenta “CLANULUI MML” , prin care s-a anticipat si realizat – treptat treptat – INCORSETAREA functionalitatii Statului. Jurnalista s-a exprimat DESCHIS (B1) prin expresia “STAT CAPTURAT “ ! O astfel de situatie ar fi provocat in SUA auto-sesizarea Congresului, stabileste Comisia de Investigatie a cazului, care prin interogarile si analiza CAUZE – EFECTE, cu SIGURANTA ar indica VINOVATII. In mod normal in Romania CSAT ar trebui sa se auto- sesizeze, ceea ce este FOARGE GREU de crezut, deoarece se pare ca insasi Dan Mihalache la propus pe actualul Min. Petre Toba, caz despre care Andreea Pora a scris IMEDIAT, dupa aflarea PLAGIATULUI grosolan comis de acesta.

7.
Andreea Pora. “Mult mai palpitant va fi insa cine va raspunde apelului la unitate facut de Monica Macovei. Aici e aici! “. Eu raspund: CORECT ! In realitate M. Macovei, recunoscuta UNANIM in Parlamentul UE, NU este in Romania, APRECITA la nivelul evaluarii de la Bruxelles. M. Macovei, la corecta analiza a elementelor definitorii - INTEGRITATE, INDEPENDENTA, ACTIVITATE, EXPERIENTA - ar trebui sa fie un fel de ATTORNEY GENERAL Loretta Lynch in Romania. Se practica insa un system, se pare coordonat, de DENIGRARE BRUTALA contra M.M., care in speta, denota tocmai TEAMA fata de domnia sa.

CONCLUZIA. Deoarece premizele de la care am plecat, constau in ADEVARUL evident al consemnarilor facute de Andreea Pora, se induce conluzia: PSD ar avea motive sa se teama de minuni, DACA in Romania ar fuctiona REAL numitul Stat de Drept, care cu siguranta, NU ar permite existenta “CLANULUI MML”

Vicentio B. 2016-02-11
CONTINUARE (fireasca).
3.
Andreea Pora: “Ministrul Pruna a anunțat insă ca interimatul nu va dura mult, a si demarat procedurile pentru numirea viitorului procuror-șef (…). Normal, caci de „profesionisti“ hoți e plina țara.”. Eu raspund: FIDEL realitatii! DE CE este asa ? Pentru “simplul motiv“ ca exista in Parlamentul SUPRA DIMENSIONAT al Romaniei, cea mai mare densitate de “specialisti“ / m², care s-au “impregnat“ cu “spray –ul imunitatii parlamentare“ Made Romania, folosit, aproape EXCLUSIV, prin VOT IMPERATIV – adica VOT LA COMANDA, care insa conf. Constitutie este NUL, dar functioneaza “ca uns” !. DE CE ? Pentru ca tocmai acesti “specialisti” constitue LEGISLATIVUL. In America acest LEGISLATIV este Congresul: Camera Reprezentantilor (435) si Senatul (100), iar Presedintele Congresului este VICE- Presedintele SUA. Seful acestuia este Presedintele SUA, care este si Seful Guvernului – adica seful EXECUTIVULUI. Asa se explica de ce /cum Presedintele Obama a propus/nominalizat pentru functia de Procuror Sef pe absolventa de Harvard Law Schol (1984) Loretta Lynch, care, insa, acumuleaza implicit functia de Min. al Justitiei SUA cu denumirea United States Attorney General. Aceasta este automat membra a Cabinetului SUA, fara a purta titlul de “Secretary” (Ministru). Sigur, Senatul SUA, confirma sau NU propunerea Presedintelui, NUMAI ca, aceasta confirmare se bazeaza pe o PROCEDURA extrem de SEVERA dar TRANSPARENTA, prioritar fiind INTEGRITATEA, rezultatele profesionale. In speta Loretta Lynch, a fost confirmata la 23. April 2015, dar anterior (1999-2001) si din nou (2010 – 2015) aceasta a avut rezultate EXCELENTE in functia de U.S. Attorney for the Eastern District of New York. NU trebuie UITAT ca in SUA sunt 43 de State Federale, in care Procurorul General, deci Min. Justitiei este ales DIRECT de POPOR ! Deasemeni NU trebuie uitat ca intre EXECUTIV si LEGISLATIV exista sistemul de CONTROL RECIPROC numit “CECKS AND BALANCES” !. Acest system a fost indus si la randul lui induce o anumita MENTALITATE /MORALITATE, deoarece FIECARE TREBUIE SA RASPUNDA ! Cine raspunde in Romania pentru aceasta numire? Absolut NIMENI ! Asa ca Andreea Pora prin formularea de start : “Nițu și-a dat demisia a treia zi de la Calende, motiv pentru unii polticieni si ziaristi sa-l caineze că a fost totuși baiat bun (…)” este PERFECTA !
4.
Andreea Pora. “Tăriceanu, ca un avangardist sadea, pluseaza si cere ca Iohannis sa ramana fara semnatura la numirea procurorilor șefi. Ca bonus, tineţi-va bine, solicita Comisiei Europene sa rescrie raportul MCV, sa spuna acolo cat de rea e DNA”. Eu raspund: asa este ! Dar DE CE se intampla asa ? Pentru “simplul motiv” ca Tariceanu si-a folosit mandatul popular in nume propriu, adica anti-costitutional, si astfel prin sistemul MML si in conditiile cunoscute, ca “REFUGIAT” a cerut “AZIL POLITIC” la Ponta, care l-a rasplatit prin al propulsa in pozitia de Presedinte al Senatului, adica AL DOILEA OM IN STAT ! Din aceasta pozitie isi permite Tariceanu “sus si tare” sa atace cee ce pe el insusi il deranjeaza TERIBIL: MCV, DNA !
Vicentio B. 2016-02-12
COMLETARE la punct (4)

Sugerez prin intermediul acestei pagini, celei asa numitei Senatoare CRISTINA IRINA ANGHEL sa citeasca articolul cu substanta despre MCV, publicat de Rev. 22, scris de LAURA STEFAN. Aceasta Senatoare, fara minimalul respect fata de insasi notiunea de SENATOR, recent, dela tribuna Parlamentului Romaniei s-a exprimat, cu AROGANTA, CINISM, IPOCRIZIE, ZEFLEMISM, ca drept protestatoare "cine este persoana MCV ?!" CULMEA consta in faptul ca Irina Anghel, a REPROSAT UE ca, (citez din memeorie) "prin acest MCV ni se cere nou UN VOT IMPERATIV, ceea este neconstitutional !" Daca nu gresec, NIMENI nu a reactionat la aceasta interpelare RIDICOLA / DISCREDITANTA, care vine din partea celei care, CULMEA, anterior, s-a declarat absolventa de drept, dar se pare - FARA LICENTA ! Tot inainte de a ajunge in Parlamet, a folosit de mai multe ori GREVA FOAMEI, tocmai ca forma de protest declarat împotriva NERESPECTARII Constitutiei de catre factorii politici. Cred ca NU gresesc, in sensul ca, fosta si actuala protestatoare face parte ACUM din Partidul condus de CALIN P. TARICEANU, un alt tip de protestator vechement impotriva MCV. In opinia mea AMBII sunt repere ale NERUSINARII CRASE, existente in Parlamentul Romaniei. Asa se explica ANTIPATIA lor COMUNA, devenita CRONICA in Partidul ALDE si nu numai, impotriva MCV. In opnia mea, TARICEANU, este EMINENTA CENUSIE, care cultiva, din pozitia A DOUA in STAT, intretineara sistemului NECOSTITUTIONAL "manus, manum, lavat" ! Monica Macovei a demostrat, mai de mult si in repetate randuri, practicile lui Tariceanu, dar aceste practici au ramas, pana in prezent, IN STARE DE FUNCTIONARE ! De ce ? Interesul de CLICA ! Existenta "CLANULUI MMCL" !
Vicentio B. 2016-02-11
Andreea Pora : "Mai are PSD motive sa se teamă de minuni?". Eu raman la convingerea ca desi intrebarea este fidel explicata/ comentata in articol, NU se pune totusi “degetul pe rana” si anume in sigura relatie logica CAUZA - EFECT !. In realitate exista in Romania un "CLAN MML", adica a celor cuprinsi in sistemul "Manus Manum Lavat", care functioneaza “bine merci” definitoriu prin fapte zilnice, care in realitate pot fi incadrate drept DELICTE anti- constitutionale ! Desi Andreea Pora se repeta prin formularea " societatea civila trebuie sa se trezeasca !" , eu intreb “cum, unde, in ce fel” ? Context in care ma explic, adica, raspund la formularile autoarei :
1.
Andreea Pora: “Nici n-am avea cum, pentru ca presedintele nu-si impartasește cu natia gandurile, iar de domnia sa auzim doar cand apare cate o stire cu Mihalache & Gadea & Gorghiu”, la care eu raspund: Andreea Pora, absolut corect, IMEDIAT dupa ce s-a “aflat” ca Michalache va deveni Seful Administratiei Prezidentiale, a scris articolul (citez din memorie) “ lucrul bine facut nu poate incepe cu Mihalache”, la care, ulterior, s-a adaugat un APEL consistent, motivat moral, prevazut cu numeroase semnaturi ale unor OAMENI STABILI, deja “bine treziti”. Ce a urmat ? EXACT ceea ce eu am prevazut in comentariul meu transmis Revistei 22, motivand bine argumentat, dece Presedintele Iohannis NU va reactiona POZITIV, adica, apelul societatii civile va ramane FARA REZULTAT (in germana ERGEBNISLOS). Dupa cum se stie, asa s-a si intamplat !
2.
Andreea Pora: “ (..) presedintele nu-si impartasește cu natia gandurile ..” , la care eu raspund: IMEDIAT ce mass-media a comentat si evaluat negativ lucrarile din VILA in care urma sa se mute Presedintele a explicat ca “NU EL ci specialisti au definit necesitatea, volumul, valoarea renovarilor”. Mass – media a comentat, printre altele ca, “din trei incaperi s-a construit un singur dormitor de 500 m.p.” Eu NU POT sa cred informatia, deoarece 500 m.p. = 20 m x 25 m ! Este adevarat ca Presedintele practica tenisul de camp, dar un astfel de teren este de 23,77 m x 10, 97 m = 260,75 m.p. Deci ar rezulta ca suprafata unui teren de tenis reprezinta 52,15 % din suprafata dormitorului Presedintelui. Este de crezut ? Daca asa este, inseamna ca Presedintele doarme linistit acolo (pat 3 m. x 3 m.- date mass-media) iar sociatatea civila “pazeste odihna linistiata a Presedintelui, cee ce inseamna implicit ca “Presedintele isi impartaseseste cu natia gandurile" !
Ionescu 2016-02-11

Despre "inconsecventa" lui Traian Basescu!
Catavencii sesizeaza ca Traian basescu i-a pacalit si pe pemepisti, ca nu mai vrea sa le fie presedinte, catalogandu-l ca, inca o data, nu este consecvent, nu este 'om de cuvant'.
De cate ori si-a 'reevaluat pozitia fata de o situatie sau fata de o persoana, Traian Basescu s-a justificat cu : 'numai boul este consecvent'.
Ca urmare, unii il catalogheaza ca imoral, fiindca este inconsecvent. Altii, insa, aduc clarificarea ca inconsecventa este imorala numai in cazurile in care 'conditiile de referinta raman identice cu cele initiale', clarificarea ca 'schimarea acestor conditii impune o reevaluare', o adaptare la noile conditii, impietrirea in starea de consecventa, in aceste cazuri, fiind atribuita unui bou.
Si maestrul Liiceanu sublinia, intr-un articol scris i n1990 (Apel catre lichele) cat de nociva este 'impietrirea in proiect' (consecventa inadecvata!).
Traian Basescu a fost si este un om extrem de serios, de dedicat, deosebit de tenace in profesia lui, inclusiv in 'meseria de presedinte al tarii'. Are mult umor, la vedere!
Oamenii cu mult umor sunt mai intelepti decat cei lipsiti de acest dar natural, au un orizont mai larg in viata, sunt mai 'accesibili' pentru restul societatii, inspira mai multa incredere.
Si Traian Basescu este un om al lucrului bine facut, pana la capat. El este 'omul-locomotiva'. Toti (prieteni si dusmani) ii i-au acordat calificativul de 'animal politic' excelent.
Inchiderea in sine a unei persoane, ermetismul exagerat nu denota, neaparat, mai multa profunzime si seriozitate, dar nici nu le exclude.
Iohannis are multe de invatat de la Angela Merkel. Iohannis va fi 'un elev constiincios'.
Angela Merkel are multe de invatat de la Traian Basescu (in special despre aceasta zona geo-politica a Europei, despre lupta cu coruptia, etc.). Traian Basescu cunoaste 'la perfectiune' lucruri pe care Angela doar 'le miroase' de la mare distanta.
Traian Basescu si-a dovedit, de la inceput, atasamentul puternic fata de America (axa Bucuresti-Londra-Washington!). El si-a castigat in timp increderea SUA, pe care a lasat-o mostenire lui Iohannis.
Iohannis este in faza : 'o promisiune' pentru SUA. Trebue sa isi castige prin fapte increderea acestui stat.
Iohannis eate, si el, inteligent, are un umor ascuns, rece, mai 'nemtesc'.
Unii (francezii) spun ca nemtii sunt 'nesarati', ca : 'sa te fereasca Dumnezeu de umorul nemtilor'.
Traian Basescu si-a dovedit capacitatea de a lupta cu coruptia, avand succese rasunatoare, acceptate pana si de dusmanii lui.
Iohannis si-a anuntat hotararea de a lupta ferma cu coruptia. Sunt de asteptat rezultatele acestei lupte.
Traian Basescu si-a indeplinit o mare parte din programul sau de reformare a institutiilor statului, mai ramanand, insa, multe de facut.
Iohannis a promis ca va reforma din radacini statul. Este laudabila aceasta intentie, cu precizarea ca nu trebue sa distruga ce a facut bine Traian Basescu.
Asteptarile populatiei pentru realizarea promisiunilor facute de Iohannis sunt enorme.
Vicentio B. 2016-02-11
@ Ionescu. NU comentez opinnile Dvs. DESCHISE, dar NICI Traian Basescu NU poate fi permanent "pe faza" . A spus intr-o emisiune la B1, ca (citez din memorie): "valoarea unui politician se masoara prin voturile populare obtinute !" Formularea este in ordine, dar cred ca EL (T.B.) s-a gandit la "alte meridiane" . Intrebare referitoare la "Unii (francezii) spun ca nemtii sunt 'nesarati', ca : 'sa te fereasca Dumnezeu de umorul nemtilor'. Sunt convins ca francezii NU folosesc notiunea de "NEMTI" . Cum explicati formularea Dvs. ?
gica 2016-02-10
Dna Pora,mai usor cu pianu',ca se uda cartile! Cam asta-i diferenta dintre Nitu si Kovesi: Primul a avut 800 coloane,iar al doilea numai 600! Dar,diferenta dintre Basescu si Kovesi o stiti? Primul nu s-a bagat la arestarea fratelui intr-un proces orchestrat de militianul Abraham,iar al doilea,ca procuror sef DNA,a blocat dosarele fratelui in furaciunile din avutia statului.Sa va vad acum,cat de deontoloaga sunteti! Adica,cum spunea Udrea:"Pentru unii muma,pentru altii ciuma"!
Gheorghe Popescu 2016-02-09
Asta da articol, combate bine! Banuiesc ca toate celelalte subiecte stringente pentru lupta contra coruptiei au fost epuizate, toti borfasii au primit capastru DNA, Binomul se ocupa acum de baietii cu girofar. Nu-l aresteaza ca a tras la revolutie, il aresteaza ca nu sta in trafic! (sa vezi ce se cumintesc soferii acum) Ce urmeaza, cine a trecut pe rosu? DNA s-a mutat pe centura? Cita obraznicie si pe procurorul sef, sa ceara coloana oficiala! Asta n-a vazut ca Johannis isi ia liber odata pe luna si pleaca din tara cu consoarta, tocmai sa nu mai blocheze traficul! Apropo de Johannis: Gurile rele (probabil tot Cristoiu) spun ca adevaratul presedinte e Mihalache, seful cancelariei. Ca doar d-aia s-a dus omul in vizita protocolara in SUA, nu? N-am inteles de ce a luat-o si pe Gorghiu, ce treaba are aia cu conducerea tarii! O fi fost cadou de nunta? Era sa zic ca n-am inteles de ce a fost invitat si Gidea, da mi-am adus aminte ca Gorghiu, dupa unirea cu PDLul lui Blaga, a facut prima vizita la Antena 3. O fi purtatorul ei de cuvint? Antena 3 e portavocea PNL? Da e bine ca doamna Pora nu vede birna din ochi, din cauza paiului Cristoiu. Am ris si la gluma cu Binomul lui Cristoiu. In conceptia doamnei Pora, asociatia SRI- DNA o fi Organ de Partid si de Stat, nu Binom. Ca pe vremea defunctei Securitati (Oare? Mie mi se pare ca astia-s mai vii ca oricind, Si mai obraznici ca niciodata!). Ce nu mi-a placut totusi in articol e modul in care doamna (?) Pora se trage de bracinari cu CSM. M-am mai uitat odata, sa vad ce publicatie am deschis. O fi CanCan? O fi Stiri pe Surse? O fi DEmocratia Originala a lui Iliescu? Eu sa fiu in locul CSMului, te-as da in judecata, madam. Pentru ultragiu, pentru limbaj scandalos, de maidan. Da banuiesc ca infiltrat la infiltrat nu-si scoate ochii!
Liviu din Timisoara 2016-02-09
S-o cam terminam cu gargara. Vrem sa stim cum stau lucrurile cu milioanele de euro din cazul Cocos, cum stam cu miile de hectare de padure obtinute de Paul, cum stau lucrurile cu ANRP-ul.( Si ma intreb daca Basescu, priceput in multe, n-a mirosit chiar nimic ... Pana la urma ,sefatzele alea ...erau amicele lui Udrea ... si au fost numite pe linie ierarhica, de cei numiti de Basescu. ) ACOLO sunt banii multi, de acolo este saracia noastra, nu din cauza unor parliti, ca Busoi sau Ponta, nu din cauza unor coloane oficiale sau nu. Ani de zile, noi stam cu ochii pe USL ... iar astia furau pe usa din dos. Deci, gata cu gargara, gata cu " disputa " ... Arata a tevatura.
Dinu 2016-02-10
Cine e de vina ca Busoi este o mediocritate ? Evident, Basescu! Cat despre ANRP el a fost infiintat de ultimil USL-ist, adica Tariceanu!
Gheorghe Popescu 2016-02-09
Ai dreptate, astia au luat-o razna. Se iau de oamenii sistemului. Adu-i inapoi la Basescu. Nu le-ai spus sa nu se mai aseze la aceeasi coada?
Total 12 comments.
3477
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.