Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ungaria. Critici dure pentru guvernul Viktor Orban, dupa ce zeci de imigranti au fost transportati intr-un vagon cu usile blocate
T.D. - - - -
2015-07-24
Actualitate Interna
0

Executivul maghiar condus de Viktor Orban continua politicile controversate in ce priveste imigrantii. Dupa ce a dispus ridicarea unui gard metalic la granita cu Serbia, Budapesta se remarca din nou in mod neplacut in Europa.

Potrivit Mediafax, care preia presa italiana, autoritatile ungare au transportat zeci de imigranti extracomunitari intr-un vagon care avea usile blocate.

Astfel, un vagon suplimentar a fost adaugat la garnitura unui tren InterCity care circula joi pe ruta Pecs-Budapesta. Pe geamurile vagonului era afisat mesajul: “Acest vagon circula cu usile inchise”.

Autoritatile de la Budapesta au argumentat ca masura avea rolul de a evita coborarea imigrantilor si disparitia lor pe teritoriul Ungariei.

Masura adoptata de Executivul Orban a fost criticata de membrii opozitiei maghiare, comparand situatia cu transferul evreilor spre lagarele de concentrare, in timpul regimului nazist. Si presa din Ungaria a criticat dur situatia creata, acuzand Guvernul Orban ca incalca sistematic drepturile omului in ce priveste imigratia.

De altfel, cabinetul condus de controversatul Viktor Orban nu este la prima masura care provoaca critici atat in tara, cat si la nivel comunitar. Recent, Budapesta a inceput o campanie agresiva impotriva imigratiei, fiind cunoscut scandalul provocat de ridicarea unui gard metalic la frontiera dintre Ungaria si Serbia.

TAGS : ungaria viktor orban imigratie
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
457
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.