Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Mitinguri de solidaritate cu romanii din DIASPORA la Bucuresti, Cluj, Timisoara, Craiova
P.C. - - - -
2014-11-14
Actualitate Interna
2

Mitinguri de solidaritate cu romanii din strainatate au inceput vineri seara in mai multe orase din tara, printre care Cluj Napoca, Bucuresti, Timisioara, Bacau sau Craiova. Toate mitingurile au fost organizate pe Facebook, relateaza Hotnews.

Ora 21.56: Numarul protestatarilor a scazut spre o mie, oamenii incep sa plece. Si o strigare din folclorul Facebook-ului: Puie Monta! Plus o alta noutate: Ponta, ce-a patit procurorul Panait?

Ora 21.51: Se intoneaza imnul. Corect. Plus o strigare noua: "Ponta, nu rezisti nici cu mii de securisti!"

Ora 21.46: Scandari neintrerupte in fata sediului PSD, :

 • Hotii
 • Jos comunistii
 • Ponta si ai lui, emanatii neamului
 • Rusine, rusine sa va fie!
 • Ponta la puscarie!

Ora 21.44: La aceasta ora, cind mitingul din Bucuresti e la apogeu, cu circa 5.000 de oameni in strada, doar Nasul TV transmite imagini LIVE.

Ora 21.42: Scandari in fata sediului PSD: 

 • Antena 3, niste derbedei!
 • DNA, DNA, curata politica!
 • Jos Ciuma Rosia!
 • Melescanu, dupa Corlateanu!
 • Jos Ponta!
 • Rusine PSD!
 • Klaus Klaus Klaus, scapa-ne de Mickey Mouse!

Ora 21:40 Protestatarii canta imnul national si scandeaza "Jos ciuma rosie"

Ora 21.37: Manifestantii au ajuns la Sediul central al PSD si au inceput sa strige din toate puterile Jos PSD, Jos Ponta! Au blocat tot Bd. Kiselles.

Ora 21.36: Bucuresti - Protestatarii au trecut pe linga Ambasada Rusiei si au strigat "Putin nu uita, nici Moldova nu-i a ta"!

Ora 21:20 Protestarii din Bucuresti au plecat spre sediul PSD, numarul fortele de ordine a crescut sensibil. O banda de pe Bulevardul Kiseleff este blocata.


Ora 21.22: Protestatarii din Bucuresti striga in fata Guvernului "Ponta, nu uita tineretul nu te vrea" si "Plagiatorul ne fura viitorul!". Plus o cantare cu trimitere la isprava lui Geoana din 2009: "Daciana, dragostea mea!"

 

Ora 20.55: Protestatarii bucuresteni au ajuns la Piata Victoriei, in fata Guvernului, numarul lor a ajuns la circa 3.000. Ei striga Dupa turul 2, Ponta la gunoi! si Iesi afara, Javra ordinara!

 

Ora 20.51: Cluj - Pe întregul traseu, protestatarii sunt însoțiți de polițiști și jandarmi. Traseul protestatarilor a început pe Bulevardul Eroilor, continuă în Piaţa Avram Iancu – Calea Dorobanţilor, circulație restircționată pe 2 benzi – Aleea Bibliotecii – sens giratoriu Mărăşti – strada Fabricii – strada Bucureşti,circulație restricționată pe sensul de deplasare – strada Gorunului – strada Buftea – Bd. 21 Decembrie 1989 – strada Memorandumului – strada Petru Maior și se încheie în Piaţa Lucian Blaga,unde circulația va fi restricționată pe două benzi (Sursa: Vocea Transilvaniei).

 

Ora 20:30: Brasov: Mitingul s-a incheiat dupa ce protestatarii au ajuns la Prefectura prin invitatia adresata participantilor de a se reintalni duminica seara la ora 20:30 si cu strigatul "Depontaminare".

 

Ora 20:29 Timisoara: Din estimarile jandarmilor in Piata Victoriei sunt aproximativ 800 de persoane, pe cand organizatorii estimeaza peste 2.000 de participanti

 

Ora 20.27: Miile de manifestanti din Bucuresti au ajuns la Piata Romana, unde au intalnit un car de reportaj al Antenei 3. Toti manifestantii au inceput sa strige instantaneu Antena 3, niste derbedei!". Potrivit reporterilor HotNews.ro aflati la miting, numarul protestatarilor a sarit de 3.000.

Mitingul de la Sibiu

Ora 20.24: Numarul bucurestenilor plecati la protest a sarit de cateva mii.


Ora 20.22: Realitatea TV anunta ca la Cluj sint 15.000 de oameni in strada


Ora 20.17: Numarul protestatarilor din Cluj a ajuns la 10.000, transmite Ziua de Cluj. In jurul orei 19.40 protestatarii au ajuns în faţa Bibliotecii "Octavian Goga". Aflându-se în cartierul Mărăşti, înconjuraţi de blocuri, mulţimea i-a îndemnat pe toţi locuitorii să se alăture protestului. "Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!" "Haideţi şi voi!", au strigat aceştia. In cartierul Mărăşti, bătrâni cu ochii înlăcrimaţi şi cu zâmbetul pe buze, tineri, copii, părinţi au ieşit în faţa scării sau pe geam pentru a privi mulţimea interminabilă, iar alţii s-au alăturat protestului, transmite Ziua de Cluj.


Ora 20:16: Aproximativ 300 de galateni participa, vineri seara, la un mars de solidaritate cu romanii din diaspora care nu au reusit sa voteze in primul tur al alegerilor prezidentiale, scandand, totodata, lozinci impotriva premierului Victor Ponta, potrivit Mediafax. Ei scandează lonzinci precum: "Vrem o tară ca afara", "Mai multe sectii de votare pentru diaspora", "Dreptul la vot e un drept, nu o lonzica". O parte dintre manifestanti scandeza lonzinci impotriva premierului Victor Ponta, precum "Ponta nu uita/te asteaptă DNA", "Jos Ponta", "Tara se ridica, Ponta pica".


Ora 20:10 Protestatarii din Brasov au parcurs circa 5 kilometri si se indreapta din nou spre centrul orasului, scandand: "Victor Ponta patriot / nu stie imnul deloc", "Ponta ne uneste / pe toti la proteste".

Ora 19.57: Protestatarii din Bucuresti au plecat de la Piata Universitatii spre Piata Victoriei, la Guvern. Au blocat o banda de pe Bulevardul Magheru.

                                      Mitingul de la Bucuresti

Ora 19.47: Aproximativ 1000 de sibieni participa la marsul pe traseul Piaţa Mare - Mihai Viteazu, transmite Ora de Sibiu.

 

Ora 19:40: In Brasov, in piata sunt circa 300 de oameni care scandeaza "Fiti eroi in turul doi". Cativa tineri au venit cu un sicriu pe care scrie "Tara in care si mortii au drept de vot".

Ora 19.33: Protest si mars prin oras si la Oradea, cu sute de bihoreni scandind impotriva lui Ponta. Aproximativ 300 de oradeni au pornit intr-un mars impotriva lui Victor Ponta. Protestatarii scandeaza: PSD e PCR", "Uniţi votam de Ponta să scapam", "Ponta nu uita ca Oradea nu te vrea", "Rezultatul din Ardeal deziderat naţional" (Sursa: ebihoreanul.ro).

Ora 19:30 Protest si in Zalau: Sute de persoane s-au adunat in fata prefecturii Salaj pentru a fi alaturi de romanii din diaspora. Oamenii scandeaza: "Nu va vindeti votul", "cand guvernul va vrea prost, platiti taxe fara rost" (Sursa: ZTV.ro)

ORA 19:25: La Brasov, mobilizarea a mai scazut un pic, se scandeaza "Avem o bucurie, Adam la puscarie", "15 noiembrie, inca o data", "Refuz, rezist, sunt anticomunist"

19:22: Cateva sute de ieseni s-au adunat in fata Palatului Culturii pentru a-si arata solidaritatea cu romanii din strainatate, in urma unei mobilizari pe Facebook. In majoritatea lor tineri, acestia au venit inarmati cu pancarte, portavoci si sloganuri inspirate. Asezati in cerc, se scandeaza "Jos, Ponta", "Ponta nu uita Romania nu te vrea", "Ghinion, Iasul s-a trezit din somn", "Diaspora nu uita iasul e de partea ta" si "Vrem peste hotare sectii de votare". (Sursa: Ziarul de Iasi)

19.15: La Brasov, peste 500 de oameni scandeaza lozinci impotriva lui Ponta. Se striga Victor Viorel Ponta, esti mai rau ca Ebola!

19.12: La Bucuresti sint deja circa 1.000 de manifestanti. Trotuarul din fata Teatrului National e neincapator. Scena protestului e plina de jandarmi

19.09: Manifestantii din Cluj au plecat in mars prin oras

19.04: Manifestatii au avut loc si in Piatra Neamt si Roman, potrivit unor utilizatori de Facebook

19.03: Arad: Aproximativ 1.000 de persoane, la un miting pentru alegeri libere si anti-Ponta. Circa 1.000 de manifestanti s-au adunat la ora 17.00, in fata Casei Sindicatelor din centrul orasului, iar o ora mai tarziu au pornit in mars pe Bulevardul Revolutiei, prin fata Primariei si a Teatrului de Stat. (sursa - Mediafax)

19.01: Bucuresti: Sint peste 800 de oameni la miting si continua sa vina. Se scandeaza "Timisoara, Timisoara"!

18.59. La Timisoara se canta piesele lui Vali Sterian si se scandeaza "Ponta si ai lui, tradatorii neamului" sau "Ponta, nu uita, Timisoara nu te vrea" (sursa: tion.ro)

19.00: Scandare la Bucuresti: Ultima solutie, inc-o Revolutie!

18.58: La Cluj se striga Uniti Salvam Toata Romania!

18.54: La Bucuresti sint peste 500 de manifestanti, numarul continua sa creasca. Se striga: Mintiti poporul cu televizorul  si Premier acoperit, pentru tine s-a sfarsit!

18.53: Peste 800 sute de oameni au iesit in Piata Operei din Timisoara. Acestia au pancarte cu: "Arde-i cu votul tau!", "Drept de vot pentru diaspora", "Votati cu capul, nu cu stomacul", "Alaturi de diaspora", "Jos comunismul", "Noua ne pasa", "Game over", "Vreau o tara ca afara", "Unitar si indivizibil impotriva coruptiei si minciunii". Printre cei prezenti in Piata Victoriei se numara si personalitati ale orasului: scriitori, profesori, consilieri locali si revolutionari (Sursa: Opinia Timisoarei)


18.49: La Cluj, unul dintre protestatari citeste Declaratia de la Cluj, in 7 puncte:
Noi, cetateni ai municipiului Cluj, reuniniti in 14 noiembrie, cerem viitoarului presedinte sa-si asume urmatoarele puncte:
1. Drepturi cetatenesti. Respectarea dreptului la libera exprimare, la protest si la vot, inclusiv la votul prin corespondenta pentru Diaspora
2. Reformarea clasei politice, reducerea numarului de parlamentari. Inlesnirea infiintarii de noi partide politice. Limitarea numirilor politice in institutii
3. Justitie. Excluderea oricarei imixtiuni a politicului in justitie, respingerea imediata a proiectului Legii amnistiei si gratierii. Limitarea imunitatii demnitarilor la declaratiile politice
4. Alocarea a 6% din PIB pentru sanatate.
5. Alocarea a 6% din PIB pentru educatie si 1% din PIB pentru cercetare
          Se striga puternic Jos Ponta!
6. Recunoasterea problemelor de mediu ca fiind de importanta nationala. Interzicerea completa a cianurarii in minerit si a fracturarii hidraulice si a organismelor modificate geneticOprirea defrisarilor
7. Interzicerea prin lege a oricarei declaratii discriminatorii

18.43: Craiova: In acest moment, in zona restaurantului Doljana s-au strans 1000 de craioveni, care scandeaza pentru alegeri corecte si un vot liber in diaspora. In incercarea de a se deplasa spre Piata "Mihai Viteazul", craiovenii sunt opriti de cordoane de jandarmi.  Oamenii spun ca au incercat sa obtina de la Primaria Craiova autorizarea unui miting, dar au fost refuzati pe motiv ca in centru sunt alte manifestatii culturale. La fata locului au sosit si scutierii (sursa - Gazeta de Sud)

18.40: La Cluj sunt deja circa 5.000 de oameni, potrivit estimarii unor jurnalisti participanti la miting

18.39: Toate televiziunile transmit LIVE o declaratie a lui Victor Ponta, de la evenimentul semnarii unui protocol cu partidul lui Tariceanu, un partid care nu a fost inregistrat la tribunal. Evenimentul PSD a fost organizat excat la ora la care se stia ca vor fi organizate mitingurile din tara

18.33: La Cluj e fluierata copios Antena 3. Sint deja peste 2.000 de oameni in Piata Unirii, e posibil sa se plece in mars prin oras


18.30: Si la Bacau a avut loc un miting de solidaritate cu diaspora, contracarat insa de un miting organizat de PSD


18.29: In piata Mare din Sibiu s-au strans cateva sute de persoane


18.28: Si la Craiova se protesteaza, transmise Gazeta de Sud: Aproximativ 200 de persoane s-au strans in zona restaurantului Doljana de pe Calea Unirii ca sa militeze pentru alegeri corecte si pentru un vot liber in diaspora. Craiovenii prezenti poarta pancarte cu lozinci sugestive: ¬Jos comunismul!¬, ¬Craiova raspunde apelului!¬ si ¬Fiti eroi in turul II!¬. In paralel, in Piata ¬Mihai Viteazul¬ are loc un miting electoral neautorizat pentru sustinerea candidatului din partea PSD la fotoliul de presedinte, Victor Viorel Ponta. Octavian Mateescu, directorul Politiei Locale Craiova, prezent in piata, a declarat ca nu e vorba de un miting electoral si ca lumea a iesit doar la ¬socializare¬. Craiovenii adunati la restaurantul Doljana au incercat sa-si manifeste verbal nemultumirea vizavi de votul din primul tur din diaspora, dar au fost opriti de jandarmi. Momentan, ei flutura steagul Romaniei si cu fiecare minut care trece li se alatura alti craioveni.

18.26: La Bucuresti, in Piata Universitatii se cinta imnul national Desteapta-te romane!. Mai devreme s-a strigat DNA, DNA curata politica!

18.25: Si la Sibiu au inceput sa se adune protestatarii. Sunt deja cateva sute de manifestanti

18.22: La Cluj, un vorbitor se adreseaza multimii: Are dreptate Victor Ponta, ne uneste! Uitati-va la noi! Si Ceausescu le-a dat vacanta studentilor la Timisoara ca sa nu se propage revolutia, Ponta face la fel!

18.20: Sute de clujeni au venit deja in Piata Unirii din oras.

18.18: Lumea continua sa vina la Bucuresti, in fata Teatrului National

18.13: Si in Bucuresti, la Piata Universitatii (trotuarul din fata Teatrului National) s-au strins circa 200 - 250 de oameni, care scandeaza:

 • Ponta la gunoi, dupa turul 2
 • Jos, Ponta, jos, esti un mincinos
 • BEC nu uita Constitutia!
 • Vrem sectii de votare peste hotare


18.11: In Timisoara, in Piata Victoriei, sunt cateva zeci de tineri, unii dintre ei purtand steagurile tuturor provinciilor istorice, transmite Gandul

18.10: In Cluj Napoca s-au strans deja cateva sute de manifestanti in centrul orasului, majoritatea tineri

TAGS :
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
VOTEAZA TOATA TARA-in tara si 2014-11-14
TOATA TARA VOTEAZA! Dragi romani nu stati acasa-ajutati sa voteze TOT ROMANUL.Daca tu votezi-poti ajuta diassppora.TU POTI VOTA-sectia ta de vot este la 100-200 pasi de tine/nu 100-200 km/.TU NU ESTI IMPEDICAT DE NIMENI -ESTI ACASA.Te rog voteaza,scapa tara de minciuna-fa ca lucrurile sa mearga bine.
gheorghe silvestrovici 2014-11-14
APEL PENTRU SCHIMBAREA CLASEI POLITICE CORUPTE ! Cu totii la vot ! Nu mai stati acasa! VOTATI IOHANNIS ! VOTATI JUSTITIA, NU CORUPTIA ! NU VOTATI CORUPTII SI HOTII ! NU SUNTEM NICI RATATII, NICI NEVOLNICII EUROPEI ! Fiti responsabili, nu lasati pe altii sa decida pentru voi, pentru viata voastra ! Pasivitatea sau indiferenta este complice cu cei care fura. Cei care tac sunt la fel de vinovati ca si cei care fura si care fug de lege. ‘’Un popor care voteaza corupti, impostori, hoti si tradatori, nu este victima, este complice”- George Orwell. NOI ii platim si NOI le dam puterea si EI isi bat joc de noi cu aroganta si nerusinare, incalcand legi peste legi. Politicienii oportuniști, profitori și corupți în buna parte își voteaza legi pentru hotie. 10 DECEMBRIE 2013 - MARȚEA NEAGRĂ A DEMOCRATIEI ROMÂNEȘTI. 54 DE POLITICIENI DE PRIM RANG AU FOST CONDAMNAȚI PENAL ÎN ULTIMII ANI ! POLITICIENII ROMÂNI SUNT RUȘINEA EUROPEI ! Conducerile judetelor si oraselor sunt organizate pe CLANURI DE INTERESE SI DE CORUPTIE. Guvernul ? Tot el face si legile ? Parlamentarii sunt 588 ? De 25 de ani toleram hoti care au distrus economia si au jefuit tara aducand-o in marasm moral! Acestia sunt politicienii care ne conduc? Cei care fug cat pot de justitie si cei care fac legi pentru POHTA ce-au pohtit ? "Clasa politica postdecembrista este cea mai incompetenta, cea mai lacoma si cea mai aroganta din istoria Romaniei"- acad.prof. Florin Constantiniu. PSD - PACALEALA SPAGA DISPRETUL CE A DEMONSTRAT IN DOI ANI ? Incalcarea permanenta a drepturilor . 3 milioane de romani sunt fortati de multi ani sa caute de lucru de izbeliste in afara tarii. Lipsa de caracter a VIKTATORULUI dominata de orgoliu excesiv, egocentrism, mitomanie, inselaciune perpetua, versatilitate patologica, tupeu, aroganta si HABARNAMISM este catastrofala pentru tara! PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE ! Minciuna , demagogia, inselatoriile si manipularile de tot felul fac casa buna cu hotia si lichelismul. Acestea sunt calitatile politicienilor ! DACĂ NU ACUM, CÂND ? DACĂ NU NOI, CINE ? O CLASĂ POLITICĂ CORUPTĂ TREBUIE SCHIMBATĂ ACUM !
Total 2 comments.
1529
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.