Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCazul Turcescu sau războiul sfârşitului lumii
2014-09-22
11

De fiecare dată campania electorală pentru preşedinţie se anunţă una fără precedent în materie de abjecţie, manipulări şi jocuri de oglinzi menite să scrântească de cap pe bietul creştin. Iar predicţia se confirmă – ca şi acum două seri, când Robert Turcescu a vrut să ne spună ceva foarte mistic, din care eu n-am înţeles absolut nimic. Însă îi urmez sfatul, sondez adânc în sufletul meu şi iată ce viziune politică mi se arată, de vreo doi ani încoace şi mai ales pentru acest final de an electoral.

Se făcea că oamenii şi-au pus toţi straie albe, au luat lumânări în mâini şi s-au strâns pe dealuri sau în iarmaroace largi de unde se vede cerul, pentru că nu mai răbdau împilările şi nedreptatea. A Doua Venire se apropia şi odată cu ea focul curăţitor, temelia Noului Ierusalim, cetatea luminii şi dreptăţii de o mie de ani, fără mai-mari risipitori, negustori ticăloşiţi, iscoade din Împărăţia întunericului care să stârnească zâzanie în norod sau episcopi făţarnici ce tălmăcesc strâmb cuvântul Domnului.

Călătorii şi cei care trudesc în canţelarii spun că şi alte părţi ale Sfântului Imperiu fură cuprinse de nelinişte şi zarvă de ceva vreme. Stricăciunea pornise de la marginile lumii, unde sălăşluieşte un rege negru la suflet, într-un palat roşu pe dinăuntru şi dinafară, dar s-a întins ca o ciumă spre inima creştinătăţii, în ţinuturile roditoare ale fraţilor călugări, ale ţăranilor harnici ce ştiu să are adânc cu noul plug de fier şi meşteşugarilor ce stăpânesc taina timpului ferecat în clopotniţe.

Umblă vorba că străini cu feţe pocite, din oastea ascunsă a Anticristului, merg prin târguri şi înşală lumea cu vorbe sucite şi bani de un soi nou, divolesc, care ziua par de aur, dar în puterea nopţii se topesc în punga credincioşilor, rămânând doar o bucăţică din ce erau la început. Ei ştiu să grăiască prin văzduh, vorbele fiind purtate de vânturi nevăzute peste dealuri şi munţi, şoapta de aici stârnind nelinişte prin minune la celălalt capăt al pământului. Împilarea sporeşte, iar lipsurile sunt tot mai mari, pentru că agoniseala poporenilor se scurge în haznalele palatelor neştiute ale umbrei, unde s-a pus la cale această întocmeală.

Acolo se zice că prinţii lumii acesteia, care ziua se războiesc cu săbii mincinoase, de tinichea lucitoare, noaptea îşi dau mâna, dănţuie pe cufere cu galbeni şi se ospătează cu bucate nemaivăzute, înveşmântaţi în aur şi piele de salamandră, să nu-i mistuie para focului, mânjiţi cu sânge de blânde necuvântătoare, săvârşind şi alte blestemăţii ce nu se pot aşterne în aceast catastif. Slujitorii lor au cu toţii două feţe, una de războinic şi una de cărturar, ca nimeni să nu ştie care e chipul lor adevărat, care poate nici nu este vreunul din acestea două, sălăşluiesc în scorburi precum jivinele şi ies de acolo doar la chemarea din corn a Marelui Ţap.

Acesta însuşi a luat chip de prinţesă bălaie şi stă la masă cu prinţii, împărţind pocalele cu vin dulce şi greu de la unii la alţii. Sfetnici cumpăraţi de diavol cu arginţi calpi, prefăcuţi din unsori negre şi puturoase supte din măruntaiele iadului, îi vrăjesc pe meseni cu licori întăritoare şi apoi îi suie în turnuri cu ferestre deasupra norilor, ca să nu mai vadă viermuiala prostimii de dedesupt.

La asemenea vremuri de cumpănă, cum se întâmplă, se iviră profeţi noi ridicaţi dintre păstori şi calfe, care, deşi neştiutori de carte, prinseră a vorbi în limbi şi a predica la răscruci. Ca semn al restriştei ce sta să vină, cărturari cu barbă şi ştiinţa vechilor elini se smeresc şi răspândesc vorbele acestor neînvăţaţi stăpâniţi de duh. Cum că bărbaţii şi femeile să se boteze toţi a doua oară, apoi să dea cu apă sfinţită pe prunci, pe neputincioşi şi dobitoace, care acum sunt ţinute de vraja necuratului ce stăpâneşte lumea.

Apoi să dea foc aşezămintelor vechi şi spurcate şi să iasă cu credinţă pe câmpii în gloate mari, dând glas mare credinţei lor, sau în luminişuri de pădure, dar mai cu seamă în locuri înalte, cum s-a arătat, că mari minuni se vor săvârşi. Să adaste toţi acolo până când vor suna trâmbiţele arhanghelilor, cântând cântece de slavă Domnului şi fluturând năframe roşii. Că doar o asemenea ridicare a întregului norod ar mai putea sparge oastea Anticristului.

Se găsiră mulţi, nu doar între ţăranii neştiutori, dar chiar în negustorime, care să lase obol din avutul lor Bisericii şi să ia calea dreptăţii pe la începutul primăverii. Dar trecură un an, apoi încă unul, iarăşi se scurse vara cea călduroasă, iar acum se apropia al treilea Crăciun şi nimic nu se întâmpla. De frig şi foame, sfârşindu-se merindea adunată de prin castelele pustiite pe drum, norodul râvnitor la lumină începu să cârtească contra învăţătorilor: se ştie că rugăciunea şi profeţiile răcoresc şi înalţă sufletul, dar nu pun pâine pe masa creştinului. Ucenicii au prins a murmura că învăţătorii stau în locurile înalte şi ferite de ploaie, lăsând norodul de izbelişte; alţii i-au prins cu băutură şi galbeni din cei vechi dosiţi şi a prins să-i hulească pe învăţători, numindu-i profeţi mincinoşi.

Oamenii, întâi cei cu copii, dar şi alţii, au început să o ia încet-încet către casele lor, strigând că cea mai săracă cocioabă din sat tot e mai bună decât colibele bătute de vânt ale Noului Ierusalim. Din avutul dat Bisericii, nimic nu s-a mai putut întoarce, că preoţii cheltuiseră acelea pe mâncare pentru calici, crucifixe din lemn de nuc şi moaşte de la Sfântul Mormânt. Dar au fost şi unii, puţini, rămaşi în taberele pustiite, neclintiţi în credinţa lor că, deşi n-a venit acum, sfârşitul lumii nu poate fi departe, judecând după păcătoşenia omenirii. Şi aşa trecu anul 1000.

CITITI SI

TAGS :
Recomandari
Comentarii
Radu Popescu 2014-09-23
Aaaaa.................. interesant!
mike13 2014-09-22
Atunci cand Traian Basescu a facut afirmatia cu ofiterii acoperiti, iar ati luat-o poporul asta razna....Bai, oameni buni, iar sunteti pe invers??Cum puteti sa va imaginati ca a fi ofiter acoperit in tara asta este o rusine???Acesti oameni sunt angajati si platiti de statul roman pt a-si sluji patria, baaa!!Este vorba de serviciile secrete ale Romaniei, nu , vezi Doamne , de politia politica , securitatea comunista, cea care a facut atat rau romanilor si dintre care prea multi au acum functii importante in fruntea statului in interiorul caruia isi fac afacerile mafiote!!!!!Traian Basescu a fost foarte corect si a afirmat ca nu este in ordine ca lun ofiter acoperit sa ocupe scaunul de Presedinta al Romaniei!!!De ce extindeti acum, pt ca va convine ca unul dintre luptatorii de marca impotriva regimului comunisto-mafiot al lui Ponta, a fost deconspirat???!Tot ce a spus Turcescu in raport cu acest regim, toata lupta lui, eu o sustin, pt ca are perfecta dreptate, pt ca viata noastra de zi cu zi probeaza afirmatiile lui Turcescu relativ la acest regim antinational!!!Cine e orb si nu e in stare sa vada, sa-l voteze pe Ponta si va primi ce merita...Pt mine, R Turcescu este o victima aluptei cu actualul regim, care plateste pt determinarea sa in lupta pt adevar!!!Punct!!!
Amy Neagoe 2014-09-23
Felicitarile mele dlui Ionita pt.stilul sau Liric si atit de Rominesc si Eminescian, cit si celorlalti 3 colegi de la Revista 22, care imi sustin comentariul pe Google +. Si, in 1ul tur, o voi vota pe dna Monica Macivei si in al 2lea voi alege intre dl.Melescanu si Johannis, daca e sa dau crezare spuselor lui taica-meu! Oricum, contati va rog (si) pe mine!! Cu prietenie, Amy Neagoe
BASCA 2014-09-23
M-am dat cu vorba si am uitat sa mentionez ca-l admir pe Sorin Ionita pentru stilul direct, plin de franchete, pentru faptul ca spune in gura mare ceea ce altii murmura pe la colturi.Frumos stilul de azi interesanta poveste,da cu Turcescu ce-au avut?
BASCA 2014-09-23
Narcotice in politica romana sau de ce nu e bine sa te bagi unde nu-ti fierbe oala.Intotdeauna marea mea mirare a fost si inca mai este cum naiba, ca o tara tanara ca a noastra, mai degraba umila si marginala in istorie are o groaza de buhai cu grade acoperiti si neacoperiti?Generali si colonei la tot pasul,pensionati la varste la care altii au inca al doilea job.Pensii la greu, privilegii politice si de alta natura,racani veniti din vremea sovietelor,sefi peste militari culegatori de porumb si facatori de canale magistrale!Unde-s victoriile in razboaie,unde-i armata aia mareata si moderna?Noroc cu americanii si cu bazele lor si cu cativa ofiteri facuti pe bune nu plotoneri deveniti ghenerali la apelul bocancilor, nostalgici ai comunismului.Turcescu hasis, sper sa n-o ia din loc si sa vaza repede un doctor.O autostrada gata,o evaziune mai mica si un venit dublu pe cap de locuitor nu vedem,in schimb vedem ofiteri acoperiti la tot pasul,hai noroc!
Mafald 2014-09-23
Sa fim bine intelesi! Urasc si am urat dintotdeauna Antena3, o hazna nenorocita! Dar daca RT a fost ofiter acoperit al Armatei Romane nu avea niciun drept sa atace jurnalistii de la A3, deoarece Armata Romana este echidistanta si platita din banii tuturor, inclusiv din banii dati de Gadea si banda lui de slugi!
Maria R. 2014-09-22
Cine l-o fi recrutat-cred ca isi da pumni in cap la ora asta.
delia 2014-09-22
Am auzit ce a spus Robert Turcescu in emisiunea lui. Parerea mea e ca a luat-o razna, ceva nu-i in regula cu el. Nu-i plang de mila, la cate a facut si cum a pozat el in lider de opinie, insa nici nu-i vreau raul, sa speram ca se va vindeca. Ofiter sau nu, ceva nu-i in regula cu sanatatea lui mintala. (cand l-am auzit cu "nu huli" a fost un semn ca are ceva probleme). Jenant pentru Armata romana ca un ofiter sub acoperire sa aiba rolul de a-i canta osanale lui Basescu , ba mai sa fie si platit pentru asta. In halul asta a juns Armata , subordonata unui om.
MIHAI 2 2014-09-23
DIAGNOSTIC: intrucat nici unul dintre comentatori nu s-a referit in vreun fel la articolul propriuzis , cel atat de indelung scremut, se poate trage concluzia ca PLICTICOSENIA este la fel de nociva ca si calitatea de ofiter acoperit, iar solutia RETRAGERII DIN VIATA PUBLICA asumata cu curaj de Rober Turcescu devenit brusc Copil al lui Dumnezeu , dupa ce 10 ani a fost Copil de casa al lui Basescu merita a fi luata in considerare si de alti copii din respectiva casa.
mike13 2014-09-22
Si care armata, aceea de birocrati care si-au impartit terenuri si au facut tot felul de afaceri cu regimul politic pe care-l sustii tu??Sau de actuali pensionari, fosti militari care unii au tras in popor in 89???Traim in tara orbilor, dar unii sunteti chiori de-a binelea, pacat ca existati.....Da,armata o fi subordonata unui om, dar tu refuzi sa-l vezi pe cel adevarat, care are alt nume, nu Basescu...Chiar nu meritati statutul de om, de cetatean roman, sunteti mai dusmani ai copiilor vostri decat insisi cei care conduc acum Romania spre dezastru...Ridica-le osanale...sper totusi sa nu ajungeti sa va urasca proprii copii, jalnicilor..
Cosmin 2014-09-22
@delia: in curand o sa-i ridicati cu totii osanale lui victor galaxie...
Total 11 comments.
523
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.