Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


In memoriam Oscar Berger
- - - -
2013-08-27
Recomandare
1

Consiliul de conducere al Societății Timișoara anunță, într-un comunicat trimis la redacție, moartea ziaristului Oscar Berger. Director și redactor șef al ziarului Timișoara, membru al Consiliului de conducere al Societății Timișoara, Oscar Berger a dispărut în dimineața zilei de 23 august, în urma unei boli necruțătoare.

 

 

Susţinător constant al principiilor Proclamaţiei de la Timişoara, Oscar Berger a militat neobosit pentru transformarea democratică a societăţii româneşti, promovând spiritul civic, libertatea, justiţia şi moralitatea în politică, prin eliminarea din viata publică a foştilor securişti şi activişti comunişti. Urmărit ani de zile de agenţii regimului represiv comunist, după 1989 şi-a publicat dosarul aflat in arhivele Securităţii. A fost în primul rând un om de acţiune, curajos şi totodată generos, dispus să-şi sacrifice timpul, energia şi resursele pentru apărarea adevărului, de multe ori incomod pentru cei aflaţi la putere.

Oscar Berger s-a dovedit un bun camarad, activ in proiectele societăţii de salvare a memoriei rezistenţei anticomuniste, promovând idealurile Revoluţiei din 1989, spiritul deschis, tolerant şi intercultural al oraşului. Dispariţia sa este, astfel, o mare pierdere atât pentru noi, cât şi pentru timişoreni. Oscar Berger defineşte în mare măsură spiritul Timişoarei, in ceea ce are acesta mai bun.

 

CONSILIUL DE CONDUCERE AL SOCIETATII TIMISOARA

Timişoara, 23 august 2013

 

Grupul pentru Dialog Social și revista 22 sunt alături de colegii din Societatea Timișoara și deplâng moartea lui Oscar Berger, unul dintre cei mai activi și dedicați reprezentanți ai societății civile din România de după decembrie 1989. Odihnească-se în pace!

TAGS :
Mai multe din Recomandare
Comentarii
IMREH ISTVAN 2013-09-02
Dumnezeul sa-l ierte, sa se odihneasca in pace si sa vegheze cu acelas elan si acolo unde s-a dus. Sa speram ca exemplul lui va fi urmat de cei care l-au indragit.
Total 1 comments.
1091
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22
.